Logo
Bu sayfayı yazdır

Kepez Belediyesi’nden Dokumaya Yol

Kepez Belediyesi’nden Dokumaya Yol

Kepez Belediyesi, halkın kullanımına açılan eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini yaşam merkezi haline getirecek alt ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Kepez Belediyesi tarafından 70 dönümü park haline getirilen Dokuma Fabrikası yerleşkenin tarihi binalarındaki güçlendirme ve tadilat çalışmalarında sona gelindi. Eski kreş binasındaki oyun ve oyuncak müzesinin yapımı devam ederken, fabrika binasındaki bilim merkezinin ve idare binasındaki Dokuma Bellek Müzesi'nin yapımına başlanılacak.

Dokuma'ya Yeni Yollar Geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle tarihi yapıların mini kopyalarının bulunduğu Minicity de Dokuma Kent Parkı'na kazandırıldı.

Minicity'deki eserler bu yıl parkta sergilenecek. Bilim merkezinin, müzelerin ve Minicity'in hizmete girmesi ile yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacak Dokuma'ya ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar açılıyor, mevcut yollar da genişletiliyor.

2 Bin 590 Metre Uzunluğunda Yeni Yol

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yerleşkenin kuzey batısında Namık Kemal Bulvarı ile Dumlupınar Bulvarı arasında yeni bir yol açma çalışması başlattı. Yeni yol, 1150 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olacak.

Dokuma alanının güneyinde yer alan Şehit Barış Akkabak Caddesi de genişletilecek. Böylece, Dokuma Fabrikası yerleşkesinin çevresinde 2 bin 590 metre uzunluğunda yeni yol çalışması gerçekleştirilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelecek aylarda yeni açılan yolları sıcak asfaltla kaplayacak.

Dokuma'nın yeni yollarında, 2 milyon 500 bin TL tutarında 16 bin 200 ton sıcak asfalt, 500 bin TL ederinde 10 bin metrekare parke kaldırım taşı çalışması yapacak.

Belediye Başkanı Başkan Hakan Tütüncü, yeni açılacak yollarla ilgili bürokratlarından imar paftasından bilgi aldı. Kapalı imarlı yolların açılmasıyla Dokuma alanının daha güvenli hale geleceğine işaret eden Tütüncü, yeni yolun bölgedeki araç trafiğini de rahatlatacağını söyledi.

Dokuma Kent Parkı, adıyla halkın hizmetine açılan 488 dönümlük arazi, Büyükşehir ve Kepez Belediye meclislerinden geçen koruma imar planlarıyla koruma altına alınmıştı.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.