Menu
RSS

Kepez Belediyesi Futbolda Türkiye’ye Örnek Oldu

  • Yazan 
Kepez Belediyesi Futbolda Türkiye’ye Örnek Oldu

Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez Belediyesi Spor Kulübü'nün işbirliği ile başlatılan ve bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları projesine yönelik ödül töreni düzenlendi. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve milyonlarca gencin olduğunu hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "O çocuklar içerisinde elbetteki futbola ve sporun diğer dallarına yetenekli çocuklarımız mevcut.

Ama biz neden ülkemizin bu yeteneklerini en güzel şekilde değerlendirmiyor ve her yıl profesyonel futbola milyarlarca doları yabancı oyuncuların kucağına saçıyoruz.Bunu bir türlü anlayabilmek mümkün değil"dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun örnek aldığı Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması projesinde seçilen 540 yetenekli öğrenciye ödül töreni düzenlendi. Törene Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve onur konuğu TFF Altyapı Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara katıldı.

Türk futbolu ve Türk sporu adına anlamlı bir etkinliğin ödül törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak amatör spora ve spor altyapısına çok önem verdiklerini belirtti. Tütüncü, "Geçtiğimiz yıl 2014 yılında ve 2015 yılında yapmış olduğumuz futboldaki iki ayrı yetenek taramasında 2014 yılında 1160 öğrencimizi, 2015 yılında ise 540 öğrencimizi yetenekli olarak gördük ve onların tüm eğitim masraflarını karşılamak suretiyle onları geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için gayret gösteriyoruz."dedi.

Her yıl milyarlarca doları yabancı oyunculara veriyoruz

Ülke olarak genç bir nüfusa sahip olduğumuzu ve o çocukların içerisinde elbetteki futbola ve sporun diğer dallarına yetenekli çocukların mevcut olduğunu anlatan Başkan Tütüncü, anlam veremediği bir konuya değindi. "Ülkemizin bu yeteneklerini en güzel şekilde değerlendirmiyor ve her yıl profesyonel futbola milyarlarca doları yabancı oyuncuların kucağına saçıyoruz" diyen Başkan Tütüncü, "Bunu bir türlü anlayabilmek mümkün değil.Elbetteki küçük yaşlardan itibaren yetiştirilen çocuklarımız bugün hepimizin tribünlerde yada televizyon ekranlarında karşılaşmaları seyir ederken heyecanlandığı futbolcular kadar parlak bir geleceğe sahip olabilirler." şeklinde konuştu.

Sokakta maalesef çok kirli bir dünya var

İşte biz yıllardır ihmal edilen alt yapı sorununa çözüm geliştirmek adına samimi bir gayreti ortaya koyduklarını söyleyen Tütüncü, 540 çocuğun hepsi profesyonel futbolcu olamayacak ama onlarında içerisinde sivrilenler sporcu disiplini ile kendisini geliştirenler olacak. Lakin hepimiz genç olduk. Sokakta maalesef çok kirli bir dünya var. Her gün nice kötü hadiselere tanık oluyoruz. Çocuklarımız bu spor eğitimi ile enerjilerini boşaltsınlar, kendilerini önemli hissetsinler istiyoruz.İyi, erdemli, faziletli bir insan olmanın burada yolunu yöntemini öğrensinler."dedi.

Onur konuğu Rasim Kara

Türkiye Futbol Federasyonu'nun örnek proje olarak 4 model arasına aldığı Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları projesini yerinde incelemek için Antalya'ya gelen TFF Altyapı Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, " Kepez'in bütün tesislerini gezdim.Şu içerisinde bulunduğumuz saha ya bakacak olursak ben 20 sen amatör ve profesyonel olarak milli takımda kalecilik yaptım böyle bir sahada antrenman yapamadan futbolu bıraktım. Burada Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu'na ve Şakir Filiz hocamı tebrik ediyorum"dedi.

Kara, "Öyle bir üçlü bir araya gelmiş ki, 1'inci ve 2'inci lig'de o kadar tesis sıkıntısı var ki Kepez'i görünce geleceğe ümitle bakıyorum. TFF olarak antrenörlerin eğitiminin yanı sıra karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz"diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçilen 540 öğrenciye Kepez Belediyespor formaları takdim edilerek çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım