Menu
RSS

Kepez, Antalyalıları Şehit Dedeleriyle Buluşturuyor

Kepez, Antalyalıları Şehit Dedeleriyle Buluşturuyor

Kepez Belediyesi, şehitlere bir vefa hizmeti olarak 5 yılda 10 bin 440 Antalyalıyı, Çanakkale’de şehit dedeleriyle buluşturdu.Kepez Belediyesi, Çanakkale Savaşı’ndaki ‘millet olabilme’ ruhunu yerinde görebilmeleri amacıyla her yıl binlerce Antalyalıyı, tarihi Gelibolu yarımadasına götürüyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehitlere bir vefa hizmeti olarak 2011’de Çanakkale gezisi projesini başlatmıştı. Antalyalıları, şehit dedeleriyle buluşturan proje kapsamında her yıl Nisan ve Ekim ayları arasında 7 ay boyunca haftada iki kez Çanakkale’ye gezisi düzenliyor.

10 Bin 440 Antalyalı Çanakkale’de

Belediyenin otobüsleri, 7 ay boyunca yüzlerce Antalyalıyı, Çanakkale’ye ücretsiz olarak götürüp, getiriyor. Kahraman şehitlerin, ‘Çanakkale geçilmez’ destanını yazdığı tarihi yarımadadaki gezi de rehberlik hizmeti de belediye tarafından karşılanıyor.

Kepez Belediyesi, 5 yıl boyunca her yaş grubundan 10 bin 440 Antalyalıyı, Çanakkale şehitliklerinde dedeleriyle buluşturdu. Büyük talep gören Kepez Belediyesi’nin Çanakkale gezisinin Temmuz ayına kadar kontenjanı da doldu.

Millet Olabilme Şuurunu Aşılanıyor 

Başkan Hakan Tütüncü, “Bugüne kadar binlerce vatandaşımızı, binlerce öğrencimizi Antalya’dan Çanakkale’ye, savaşın olduğu tarihi yarımadaya götürdük.

Gezi ile hemşerilerimizin Çanakkale ruhu ile donanmasını, atalarının, ecdadının ruhuna sahip olmalarını, millet olabilme, birlik ve beraberlik olma şuuruna sahip olabilmelerini amaçladık.” açıklamasını yaptı. 

17 Bin 245 Kişiye Kültür Turu

Kepez Belediyesi, Antalyaları sadece Çanakkale’ye değil, manevi ve medeniyet merkezlerine de götürüyor. Talep üzerine Konya, İstanbul, Bursa, Şanlıurfa gibi illere kültür turu düzenleniyor.

Kültür turunda en çok ilgi gören şehir, Mevlana’nı türbesinin ve müzesini olduğu Konya oldu. Kepez Belediyesi’nin kültür turu ile bugüne kadar 6 bin 120 Antalyalı, Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti.Kepez Belediyesi’nin Çanakkale gezisi ve kültür turlarından bugüne kadar 17 bin 245 kişi yararlandı.  

yukarı çık
0
Paylaşım