Menu
RSS

İstiklal Marşı’nı Yürekten Okudular

İstiklal Marşı’nı Yürekten Okudular

Kepez Okullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda öğrenciler, milli marşı yürekten okuyarak teröre karşı en anlamlı tepkiyi verdiler.Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından organize edilen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın finali yapıldı.

Bu yıl 5.si yapılan yarışmanın elemelerine 144 okuldan 25 bin öğrenci katıldı. Elemelerin ardından finale 20 öğrenci kaldı.Yarışma ana sınıflar (5-6 yaş), ilkokullar (2, 3 ve 4. Sınıf), ortaokullar ( 5, 6 ve7. Sınıf) ve liseler (9, 10 ve 11. Sınıflar) olmak üzere 4 kategoride düzenlendi.

Her kategoride 5 öğrenci yarıştı. Ana sınıflar ilk 5 kıtayı, ilkokullar ilk 7 kıtayı, ortaokul ve liseler ise 10 kıtayı okudular.Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdal Çelik’in başkanlığını yaptığı öğretmenlerden oluşan jüri, yarışmacıları şiirin ruhuna uygunluk, ezberleme gücü, Türkçeyi güzel kullanma, kelimeleri doğru söyleyebilme ve beden diline kullanabilme kriterlerine göre değerlendirdi.

İşitme engelliler İstiklal Marşı’nı yürekten okudular

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın final törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkan yardımcısı Mustafa Özsoy, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Ayhan, öğretmenler veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma, Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin, davetlilerle İstikbal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, “İstiklal Marşımız 95 yaşında. 95 yıl evvel bozkırın ortasında, kan ve barut kokularının içerisinde bir milletin bağımsızlık destanını müjdeleyen, milletimizin bağımsızlık destanını yazan, ölümsüz kahramanlarımıza, kahraman ordumuza ithaf edilen bir İstiklal Marşı yazılması için yarışma düzenlenmişti.

Bu yarışma birçok kez tekrarlanmasına rağmen birinci bulunamamıştı.  Günlerden bir gün Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver, İstiklal Marşı’nı yazması için Mehmet Akif Ersoy’dan ricada bulunur. Rica üzerine Mehmet Akif, yarışmaya katılır.

Yazmış olduğu İstiklal Marşı, defalarca Büyük Millet Meclisi’nde defalarca ayakta alkışlanarak milli marşımız olmuştu. Merhum Akif, ölüm döşeğinde  ‘Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.’ ifadesi ile o sürecin milletimiz için ne kadar sancılı olduğunu ifade etmiştir.” açıklamasını yaptı.

Yarışma ile vatana iyilik yapıyoruz

Milletin birliğini ve beraberliğini sembolize eden en anlamlı eserlerin başında milli marşın geldiğine işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “ O bakımdan gelecek kuşaklara, İstiklal Marşı okunduğu zaman yüreği titreyen bir genç olma hasletini aktarabilmek bana göre vatana, millete ve geleceğimize yapılan en önemli iyiliklerinden birisidir.

Kepez Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Okullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın bu yıl 5.sini düzenledik.Çocuklarımızın İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okumalarını sonuçlayan bir yarışma yaptık.”

Yarışmanın amacı

Başkan Tütüncü, yarışmadaki amaçlarını da şu şekilde anlattı: “Çocuk yaşta zihnimize kazılanlar ömür boyu hiç silinmezler. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren milli marşımız olan İstiklal Marşımızla çok anlamlı bir münasebet geliştirmesini, zihnine yazmasını, İstiklal Marşımızın zaman içerisinde de taşıdığı ruhu ve manayı öğrenerek kendi geleceklerine şekil vermelerini isteğimizden dolayı bu yarışmayı düzenledik.

Çocuklarımız arasında yaptığımız bu yarışmanın neticesinde en iyi okuyan çocuklarımızı ödüllendirmek, diğerlerini sen iyi okuyamadın, demek değil. İstiklal Marşı’nın dilden dile, gönülden gönüle taşımaktır amacımız.”

İstiklal Marşı’nı hiç kimse gönlümüzden söküp alamayacak

Tütüncü, konuşmasını, “Allah birliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Bin yıldan beri bu vatanın güzel yurdun üzerinde yaşıyoruz. Bin yıldan beri bu topraklarda tutunabilmek için ve bu topraklarda devamlı bir devletimizin olması için bedeller ödedik.

Bu millet sonsuza kadar kıyamete kadar bu topraklar üzerinde var olacak, bu ülkenin semalarından ay yıldızlı al bayrağımız, minarelerimizden  ezan-ı Muhammediyemiz, gönüllerimizden ise İstiklal Marşımızı hiç kimse ama hiç kimse söküp alamayacak.” diyerek tamamladı.

Miniklerin hepsi birinci

Daha sonra İstikbal Marşı’nın kabulünün 95. Yılında düzenlenen yarışmada, öğrenciler mili marşı en güzel şekilde okumak için yarıştılar. Jüri, milli marşın ilk 5 kıtasını ezbere, hatasız ve coşkulu bir şekilde okuyan ana sınıfındaki 5 yarışmacıyı da 1. ilan etti.

Öğrencilerin, koreografi, fon müziği eşliğinde milli marşı yürekten, coşkulu bir şekilde okuması, izleyenleri duygulandırdı.  Kepez Okullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması, ilk üçe giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Birincilere dizüstü bilgisayar, 2. ve 3.’lere ise tablet hediye edildi.

İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçları:

Ana Sınıflar

1.Bengü Baykal (Özel Akev Koleji)

1.Ceylin Korkusuz (Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu)

1.Doğaç Çetindağ (Mustafa Adıyaman İlkokulu)

1.Simay Demirli (Mehmet Akif Ersoy Anaokulu)

1.Osman Keklik (Şehit İbrahim Barış Yurtseven İlkokulu)

İlkokullar

1.Zekeriya İsli (İrenoğulları İlkokulu)

2.Yeşim Bayındır (Mevlana İlkokulu)

3.Emre Talha Şahin (Gülveren İlkokulu)

Ortaokullar

1.Melisa Kandemir (Mustafa Adıyaman Ortaokulu)

2.Emirhan Bayrakçı (Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut Ortaokulu)

3.Zeynep Şükran Demirci (Özel Toros Feriha Opçin Ortaokulu)

Liseler

1.Gözde Bal (Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi)

2.Batuhan Baharoğlu (Hızır Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3.İsmail Burak Şentürk  (Özel Envar Fen Lisesi)

yukarı çık
0
Paylaşım