Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Elmalı Akdeniz’in Safranbolu’su olmalı

  • Yazan 
Elmalı Akdeniz’in Safranbolu’su olmalı

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir Osmanlı şehri olan Elmalı’nın, Akdeniz’in Beypazarı ve Safranbolu’su yapılması için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Birlik üyesi belediyeleri ziyaret ederek,AKBB tarihinde bir ilki gerçekleştiren Başkan Hakan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’ine de teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Elmalı’nın, tarihi kimliğini muhafaza etmeyi başarmış Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olduğunun altını çizdi.

Elmalı’nın, Mimar Sinan’ın ayağının değdiği, eserler bıraktığı bir Osmanlı şehri olduğuna işaret eden Tütüncü, “Böylesi bir şehirde belediyecilik yapmak hem çok onurlu bir iştir hem de atalarımıza, medeniyetimize hizmet edilmesi bakımından önemli bir görevdir.” dedi.

Kültürel kimlik korunmalı

Elmalı’nın tarihi kimliğinin korunması gerektiğine vurgu yapan AKBB Başkanı Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “12. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle ‘hain bir mimari’ sonucu Korkuteli’nin kültürel ve mimari dokusu bozuldu. Elmalı’nın da kültürel ve tarihi dokusunun bozulmaması ve korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Elmalı, 50-100 yıl sonra da güzelliğini nesilden nesile aktarmalıdır. Elmalı Belediye Başkanımız Ümit Öztekin’in de tarihi dokuyu koruyacağına, gelecek nesle aktaracağına inanıyorum.”

Elmalı’yı tanıtacağız

Elmalı’nın kültürel değerlerinin bugüne kadar fark edilemediğinden yakınan Tütüncü,
“Şu an şehrin kültürel değerlerini, avantajlarını fark eden bir yerel yönetim var. Türkiye’nin, nasıl bir Beypazarı, bir Safranbolu’su varsa, Elmalı’da Akdeniz’in Beypazarı, Safranbolu’su haline getirilmelidir. “ açıklamasını yaptı.

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği ile olarak Elmalı’ya özel bir önem verdiklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şehrin, tarihi bir kent kimliği taşıması, tarihi unsurlarını ön plana çıkarılmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmaya gereken desteği vereceğiz. Gerekirse AKBB ile Elmalı Belediyesi kültür, sanat ve turizm konusunda bir protokol dâhilinde birlikte hareket ederek, Elmalı’yı Akdeniz bölgesine tanıtmalıyız.”

Encümenin ilk toplantısı Elmalı’da

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Tütüncü’ye AKBB Başkanlığı görevinde başarılar diledi. Elmalı’nın, Antalya’nın tek Osmanlı ilçesi olduğuna dikkat çeten Öztekin, “Bu kimliğimizi bütün Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Sadece Türkiye’ye değil, Antalya’ya gelen milyonlarca turiste, tarihimizi, kültürümüzü, inanç merkezlerimizi tanıtmak arzusundayız.

Şehit ailesine ziyaret

Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, ziyaretin anısına Öztekin’e çini vazo hediye etti. Ziyaretin ardından Akdeniz Belediyeler Birliği’nin, Başkan Hakan Tütüncü döneminin ilk encümen toplantısı da Elmalı Belediyesi’nde yapıldı. Tütüncü, encümen üyeleri Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ve Aksu Belediye Başkan Vekili Nedim Darıcı ile gündemdeki konuları görüştü.

Ziyarete, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Serhat Demir, Rüştü Peker, AKBB Danışmanı Adlıhan Dere ve AKBB Genel Sekreteri Hüseyin Hüseyin İnce de eşlik etti.
Başkan Hakan Tütüncü, Elmalı’da şehit ailesi Ayşe ve Enver Çakmak çiftini de ziyaret etti.

yukarı çık
0
Paylaşım