Menu
RSS

City Expo'da En İyisi Kepez Belediyesi

City Expo'da En İyisi Kepez Belediyesi

Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’na katılan belediye ile firma stantları arasında düzenlenen yarışmada Kepez Belediyesi, kategorisinin şampiyonu oldu.

ANFAŞ Expo Center’da düzenlenen Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın son gününde, belediyeler ile firmalar kategorisinde en iyi stant tasarımı yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle 6’ıncısını düzenlediği fuarda, 40 belediye ve 89 tedarikçi firma stantlarında tanıtımlarını gerçekleştirdi.

En Fazla Beğeni Alanlar Kazandı

Stant fotoğraflarını instagramda paylaşıp en fazla beğeni alan stantların derecelendirildiği yarışmanın ödül töreni, birçok belediye başkanı, başkan vekili ve başkan yardımcılarının katılımıyla gerçekleşti.

Tören, Çanakkale şehitlerinin anılması, tüm şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Devrim Otomobili Birinciliği Getirdi

Belediyeler kategorisinde Kepez Belediyesi, en iyi stant tasarımı ödülünü aldı. Bu yıl Osman Gazi Semt Konağı’nın minyatürünün önüne Devrim otomobilinin tıpkı kopyasını taşıyan Kepez Belediyesi standı, bu özelliğiyle ödülü aldı.

İsteyen herkese Devrim otomobiliyle hatıra fotoğrafının çerçeveli baskısının hediye edildiği stant, fuar ziyaretçilerin en fazla gözlemlediği ve vakit geçirdiği yer oldu.

Otomobili Görenler Şükür Etmişti

Bu fuarda stantlarının merkezine Devrim otomobilini aldıklarını anlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’nin sanayileşmesi hedefiyle projesi yapılan otomobilin hikayesini anlattı.

Başkan Tütüncü, Devrim’in yapımında görev alan ve 23 mühendisten birisinin kendisine anlattıklarını şu şekilde aktardı; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için aracı hazırlamıştık.

Otomobili görenler, ellerini önce otomobile sürüyor, sonra yüzlerine sürüyordu. Hamdolsun, şükürler olsun, bizim de bir otomobilimiz oldu diyorlardı. Ağlayanlar, sevinç çığlığı atanlar bizim gözümüzün önünden hiç gitmedi.”

Devrim Yolda Algısı Yarattılar

Bayramda makam aracı olarak kullanılan otomobilin yakıt göstergesi sorunu nedeniyle benzin yetersizliğinden yolda kaldığını ve sonrasında ikinci araç ile görevin tamamlandığını hatırlatan Tütüncü, bu olay üzerine gazete manşetlerinin ‘Devrim yolda kaldı’ şeklinde olduğunu da söyledi.

Günümüz insanlarında hala bu arabanın yolda kaldığı algısı yaratıldığını belirten Tütüncü, otomobilin hikayesini film olarak stantta sunduklarını söyledi.

Kültür Hizmeti Oldu

Belediyeciliğin yol, kaldırım, spor sahası yapmanın çok ötesinde olduğunu belirten Tütüncü, “Belediyecilik bir gelecek inşasına katkı sağlama işidir. Dolayısıyla biz bu Devrim’in hikayesini anlatalım istedik. Bu da bir kültür hizmeti olarak amacına ulaşmıştır. 

Yeni bir otomobil üretmenin telaffuz edildiği bugünlerde, tarihin tekerrür etmesi için yine senaryo hazırlıyorlar” diye konuştu.

Firmalar Da Yarıştı

Belediyeler kategorisinde ikinciliği Döşemealtı Belediyesi, üçüncülüğü ise Burdur Belediyesi kazandı. Bu kategorinin jüri özel ödülü ise Sandıklı Belediyesi’ne verildi.

Firmalar kategorisinde birinciliği İstanbul Sanat, ikinciliği Çağrı Grup, üçüncülüğü Nasreddin Ahşap, jüri özel ödülünü de Aldaş A.Ş. kazandı.

yukarı çık
0
Paylaşım