Menu
RSS

Başkan Tütüncü: Ruhsat Ücretine 3 Yıl Zam Yok

Başkan Tütüncü: Ruhsat Ücretine 3 Yıl Zam Yok

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3 yıl boyunca inşaat ruhsat ücretine zam yapmayacaklarını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği'nin (KEMDER) genel kurul toplantısına katıldı.

Süleyman Akbıyık ve Mehmet Ali Ünal'ın aday olduğu genel kurulda konuşan Başkan Tütüncü, KEMDER'le inşaat sektörüne yönelik önemli hizmetler yaptıklarına değindi. KEMDER'in kurulmasına ön ayak olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, "Kepez'de örnek kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz.

Bu projelerde Kepezli müteahhitler rol alıyorsa aslında bu Kepez'in inşaat sektörde geldiği seviyeyi göstermesi bakımından önemlidir. Birlikte, beraber çok işler yaptık. Hem sektörün gelişmesine katkı sağladık hem de yaşadığımız şehrin daha güzel olması ve daha iyiye gitmesi için adımlar attık" dedi.

Kepezli müteahhitlerin okul, cami gibi çeşitli sosyal projelerin içerisinde yer aldığını kaydeden Başkan Tütüncü, "Birçok sosyal projeyi imece usulü yaptık. KEMDER'in manevi desteğini hissetmek, Kepez'i idare eden bir belediye başkanı olarak beni mutlu ediyor.

Yeni Mahalle'ye, KEMDER ve hayırsever Bolat Yıldırım'ın desteğiyle 18 derslikli bir okul yapıyoruz. Her zaman şehrinin, milletinin, ülkesinin yanında duran müteahhitlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ruhsat Ücretine 3 Yıl Zam Yok

Hakan Tütüncü, müteahhitlere, inşaat ruhsatı ücretine 3 yıl boyunca zam yapmayacaklarının müjdesini verdi. 2017 yılı bütçelerinin 30 milyon TL fazla verdiğine değinen Başkan Tütüncü, "Bu şu anlama geliyor; belediyenin belirleyeceği vergi gelirlerinin bir kısmında düşüşler yaşanacak.

Bu kasadaki paradan dolayı 2020 yılına kadar ruhsat ücretine zam yapmamayı idaremiz bir prensip kararı haline getirdi. 3 yıl boyunca ruhsat ücretini sabitleyeceğiz. Türkiye'de bu konuda önemli bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonunda Mehmet Ali Ünal, KEMDER'in yeni başkanı oldu. Başkan Tütüncü, Ünal ve ekibine görevlerinde başarılar diledi.

yukarı çık
0
Paylaşım