Menu
RSS

Askıda Elbise Projesi Büyüyor

  • Yazan 
Askıda Elbise Projesi Büyüyor

Kepez Belediyesi, kış mevsiminin kendini göstermesi üzerine Sakarya Bulvarı üzerinde başlattığı ‘askıda elbise’ kampanyası için bir şube de Dokuma’ya ekledi. Kepez Belediyesi, kış aylarının ve soğukların gelmesi üzerine örnek bir hizmet olarak ‘askıda elbise’ kampanyası başlattı.

Maddi durumu yeterli olmayanları rencide etmeden desteklemek isteyenlerin bulduğu yöntem, ilk olarak ekonomik gücü yüksek vatandaşların satın aldığı ekmekleri tezgahta bırakmasıyla başlamıştı. Ardından geliştirilen ve ilk olarak Sakarya Bulvarı’nda uygulanan projeye bir yenisi eklendi.

Askıda Elbise Projesi’nin ikinci durağı Dokuma Fabrikası’nın yenilenme çalışmalarının ilk etabı olan Dokuma Park’ın girişinde yapılan bölüm oldu. Proje ile kullanılmayan ancak temiz olarak bekleyen kıyafetler doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Kepezliler giymedikleri temiz kıyafetlerini, ihtiyacı olan vatandaşlara doğrudan ulaşabilmesi için askılara asıyor.

Artık iki ayrı noktada, Dokuma ve Sakarya Bulvarı üzerine üzerinde “Haydi Kepez. Sokakları da yürekleri de ısıtalım” sloganı olan özel bilboardda askılar bulunuyor. Çeşitli sebeplerle giyilmeyen elbiselerin bu askılara bırakılacağı kampanya ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürülüyor.

Yardım eden ile yardım alanın birbirini görmediği projede ihtiyaç sahipleri rencide olmadan kışlık giyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin farklı bölgelerde de uygulanarak daha çok insana ulaşmasını planladıklarını dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım