Menu
RSS

Antalya Kepez'de Yeşil Alan Rekoru!

Antalya Kepez'de Yeşil Alan Rekoru!

Kepez Belediyesi, 2017 yılında ilçedeki park, bahçe ve refüjlere 1 milyonun üzerinde bitki dikti. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2017 yılında ilçenin dört bir yanını yeni bitkilerle donatarak yeşil alanları birer görsel şölene dönüştürdü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü

tarafından gerçekleştirilen peyzaj, park ve bahçe çalışmaları kapsamında ilçenin farklı noktalarına 1 milyondan fazla bitki ekildi. İlçenin yol, cadde, park ve bahçelerine 18 bin 266 adet ağaç ve çalı bitkisi, 880 bin 250 adet mevsimlik bitki ve 120 bin adet soğanlı bitki ekildi.

Toplamda 1 milyonun üzerinde yeni bitkinin ekildiği 2017 yılında, ilçenin yeşil alan miktarı 377 bin metrekare artırılarak, 3 milyon 3 bin 345 metrekareye çıkarıldı.

11 YENİ TEMALI PARK

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla modern kentleşmeye paralel modern yeşil alanlar üreten Kepez Belediyesi, 2017 yılında tüm bunların yanı sıra 11 adet temalı park çalışmasına da imza attı.

Anadolu Oyuncak Müzesi, Demokrasi Anıtı, Dokuma Nostaljik Araç Müzesi. Tek Sarnıç Kent Parkı, Varsak Çim Saha, Temalı Zeytin Bahçesi, Semt Spor Sahaları, Dokuma Minyatürk, Temalı Portakal Bahçesi,

Anadolu Bahçeleri, Sanatsal Çeşmeler, Trafik Eğitim Parkı, Türk Kültürü Parkı, Vagon Kütüphanesi ve Dokuma Spor Sahası gibi tamamlanan ve yapımı devam eden temalı parklar da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 2017 yılına attığı imzalar olarak Kepez'in çeşitli noktalarında yer alıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım