Menu
RSS

Antalya Kepez Belediyesi’ne İki Proje Ödülü

Antalya Kepez Belediyesi’ne İki Proje Ödülü

Kepez Belediyesi, Dokuma Park Projesi ile Tarihi Kentler Birliği'nin (KTB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda da ödüle layık görüldü.KTB'nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği

'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni, Antalya Expo Center'da düzenlenen 25. YAPEX Restorasyon Fuarı kapsamında gerçekleştirildi.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen yarışmada Türkiye'nin dört bir yanındaki 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. Yarışmada Kepez Belediyesi'nin 'Dokuma Park Projesi' ödüle layık görüldü.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Park Proje ödülünü almak üzere teknikten sorumlu başkan yardımcısı Sebahat Adanır ile birlikte törene katıldı.

Başkan Tütüncü, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve deneyimli belediyecilerden oluşan yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet ederek, projelerin görsellerinin sunulduğu sergiyi de gezdi.

Başkanlara Dokuma'yı Anlattı

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin halka armağan edilmesiyle Antalyalıların gönlünde en büyük ödülü kazandıklarını kaydeden Başkan Tütüncü, Tarihi Kentler Birliği'nin layık gördüğü bu ödülle bir onur daha yaşadıklarını ifade etti.

Ödül töreninde Dokuma Park Projesi hakkında bilgi veren Tütüncü, Anadolu Oyuncak Müzesi hakkında da bilgiler verdi. Başkan Tütüncü, alanda ayrıca 5 tane daha müze ve bir bilim merkezi projesini de hayata geçirileceğini dile getirdi.

Danışma Kurulu İnceledi

69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB'nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi.

Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 2 jüri özel ödülü, 8 uygulama, 8 süreklilik, 8 proje ve 42 başarı ödülü verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım