Menu
RSS

Tütüncü 550 km yol gitti 9 belediyeyi ziyaret etti

  • Yazan 
Tütüncü 550 km yol gitti 9 belediyeyi ziyaret etti

Başkan Hakan Tütüncü, 11 saat içerisinde 550 km yol giderek, Isparta’da 9 belediye başkanını ziyaret etti. Tütüncü, birlik üyesi belediyelerin başkanlarını makamlarında ilk kez ziyaret etmelerinin bir samimiyetin göstergesi olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (ABB) Başkanı Hakan Tütüncü, teşekkür etmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla birlik üyesi belediyelerin başkanlarını makamlarında ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Antalya merkez ilçedeki, Burdur ve Isparta’nın batısındaki belediye ziyaretlerini tamamlayan Başkan Tütüncü, Isparta’nın doğusundaki birlik üyesi olan ve olmayan belediye başkanlarıyla da bir araya geldi.

9 belediye ziyareti

Tütüncü, sırasıyla Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’yı, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin’i, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’yü, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan’ı, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’yı, Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviç Açar’ı, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem’i, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya’yı ve Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün’ü ziyaret etti. Tütüncü, Sütçüler Belediyesi’nin Dut ve Pekmez Şenliği’ne de katıldı.

Üye belediyeleri önemsiyoruz

Ziyaretlerde başkanlardan çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Tütüncü, birlik üyesi 45 belediyeyi ziyaret eden bir yönetim olacaklarını belirtti. Üye belediye başkanlarını makamlarında ziyaret etmelerinin önemine dikkat çeken ABB Başkan Hakan Tütüncü, “Kilometrece uzaklardan geliyoruz. Bu ziyaretlerimiz, üye belediye başkanlarını önemsediğimizin, samimiyetimizin göstergesidir.” dedi.  

Ciddi çalışmalar yapacağız

Tütüncü, başkanları makamlarında ziyaret ederek hangi konularda neye ihtiyaç duyduklarını görebildiklerini aktardı. ABB’nin, belediyelerin ortak ihtiyaçlarını karşılanmasında ve sorunlarının çözümünde inisiyatif alan bir kurum olduğunun altını çizen Tütüncü, “Birliğin bu misyonunu en iyi şekilde yerine getirmenin gayretindeyiz. Üye belediyelere değer veriyoruz. Birlik, üye belediyeler ve halkımız için var. Üye belediyelerin gerek Ankara'da çözülmesi gereken problemleri, gerekse projelerine çeşitli kuruluşların destek vermesi noktasında ciddi çalışmalar yapacağız.”

Küçük belediyelere ayrımcılık

Bu dönem küçük ölçekli belediyelere pozitif ayrımcılık sağlayacaklarının altını çizen Başkan Tütüncü, şunları söyledi: “Belli ölçeğin üzerindeki büyük belediyeler yardımlara ihtiyaç duymuyorlar. Problemlerini çözebiliyorlar. Küçük ölçekli bir belediyenin bir park projesi yaptırması bile büyük bir mesele haline geliyor. Belediyelerimize, projelerin hazırlanması noktasında ciddi manada bir destek vermeyi planlıyoruz.”

Yakamızda ay yıldızlı rozet var

Üye belediyelerin, sesi olacaklarına vurgu yapan ABB Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Farklı partilerden olmamız hiç önemli değil. Sonuçta hepimiz aynı coğrafyanın insanlarıyız. Derdimiz halka hizmet etmek. Parti rozetimizi çıkardık. Yakamızda ay yıldızlı bayrağımızın rozeti var. Problemlerinizi çözerek vatandaşlarınıza daha güzel bir şehri armağan edebilmeniz için her zaman sizin yanınızdayız. İmkânlarımız nispetinde her konuda alakadar olacağız. Gerek Ankara'da gerekse yerel de problemlerin çözümü noktasında sizin sözünüz, sesiniz, gücünüz olmaya gayret göstereceğiz. Belediyeler birliği merkezine, Antalya'ya uzak değilsiniz. Antalya'da yüreği sizin için çarpan kardeşiniz ve kardeşleriniz var.”

Sanatçılarla buluştu

Üye belediye başkanları da Tütüncü’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, bir ABB başkanını kendilerini ilk kez ziyaret ettiğini dile getirdiler.

Tütüncü, ziyaretin anısına başkanlara çini vazo hediye etti. Tütüncü daha sonra Yalvaç Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selami Akgün’e de ziyarette bulundu. Başkan Hakan Tütüncü, Yalvaç ziyaretinde şehrin önemli mekânlarından biri olan Çınaraltı’na giderek burada ilçe sakinleriyle sohbet etti.

Tütüncü, Yenişarbademli Belediyesi’ni ziyaretinde ise belediyenin düzenlediği resim çalıştayına katılan sanatçılarla da bir araya geldi. Başkan Tütüncü, Yenişarbademli Ak Parti İlçe Teşkilatı’nı ve ilçe şehitliğini de ziyaret etti. Tütüncü, saat 12.00 başlayan ziyaretini, saat 23.00’te Sütçüler Belediyesi’nin Dut ve Pekmez Şenliği’ne katılarak tamamladı.

Ziyaretlere, meclis üyeleri İsmail Avşar, İsa Sarpdağ, Dilaver Tanık, ABB Danışmanı Adlıhan Dere ve Birlik Genel Sekreteri Hüseyin İnce de eşlik etti.

yukarı çık
0
Paylaşım