Menu
RSS

Kemer Belediyesi ve Öğrenciler Antik Kentte Temizlik Yapıyor

  • Yazan 
Kemer Belediyesi ve Öğrenciler Antik Kentte Temizlik Yapıyor

Akdeniz Bölgesinin en eski tarihi yerleşim noktalarından olan Kemer Ayışığı Koyu sahiline yakın bir mevkideki Idyros Antik kentin temizlik çalışmalarına başlandı.

Ayışığı Koyu sahiline yakın bir mevkide bulunan ve Akdeniz bölgesinin en eski tarihi yerleşim yerlerinden birisi olarak kabul edilen ve içerisinde çok sayıda tarihi kalıntı, kilise, mezarlık ve yer mozaiği bulunan Idyros Antik kentinde çöp ve yüzeyde oluşan bitki temizliği Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Üniversite Öğrencileri tarafından yapılıyor.

Kemer Belediyesinin talebi üzerine Antalya Müzesinin denetiminde ve Kemer’de bulunan Selçuklu Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezinin katkılarıyla yapılan çöp ve yüzeyde oluşan bitki temizliği çalışmalarına Selçuklu Üniversitesi Arkeoloji bölümünden 25 gönüllü öğrenci ve Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor.

Yapılan çalışmaları Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel’de yakından takip etti.

yukarı çık
0
Paylaşım