Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Kemer Belediyesi’nden Şok Karar

Kemer Belediyesi’nden Şok Karar

Antalya’nın bağımsız Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemerli başpehlivan Sinan Kaya'nın Türkiye Güreş Federasyonu tarafından başpehlivanlıktan başaltına düşürülmesinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle, "Bu federasyon görevden ayrılana kadar Kemer güreşlerini kulüp yetkilileriyle görüşerek yapmama kararı aldık" dedi.

Bu yıl 655'incisi düzenlenen Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 'başaltı' kategorisinde 3'üncü olan Emre Erkal, başpehlivan olmaya hak kazandı. Kemer'de bir ilk olan sporcu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün de katıldığı konvoyla ilçede halkı selamladı.

Kemer 1 girişi Kındılçeşme Kavşağı'ndan başlayıp belediye önünde sona eren konvoyda Emre Erkal, ilçe halkından ilgi gördü. Konvoyun ardından belediye önünde tören düzenlendi.

Başpehlivanlığa yükselen Emre Erkal'ın başarısını kutlayan Başkan Gül, Türkiye Güreş Federasyonu'nun Kemerli güreşçi Sinan Kaya'ya ise haksızlık yaparak, başpehlivanlıktan başaltına düşürdüğünü savundu.

Bu nedenle federasyona tepki için eylül ayında yapılması planlanan 13'üncü Kemer Altın Nar Güreşleri'nin iptal edildiğini açıklayan Başkan Gül, "Bu federasyon görevden ayrılana kadar Kemer güreşlerini kulüp yetkilileriyle görüşerek yapmama kararı aldık. Kırkpınar'dan altın kemeri buraya getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Başkan Gül, konuşmasının ardından Kemer Belediyesi Güreş Takımı sporcuları ve antrenörlerine çeşitli ödüller verdi. Yakın tarihte evlenecek olan Emre Erkal'a ise başpehlivan olması dolayısıyla 50 bin TL ödül verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım