Menu
RSS

Rıza Sümer: Bizim Öyle Bir Gündemimiz Yok

Rıza Sümer: Bizim Öyle Bir Gündemimiz Yok

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün Ak Parti'ye geçeceği yönündeki söylentilere ilişkin, "Bizim öyle bir gündemimiz yok. Zaten kendilerinin de böyle bir talebi yok. 2019'da Ak Parti olarak buranın belediye başkanlığını alacağız inşallah" dedi.

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Ferruh Derin'in sağlık sorunları ve işlerini gerekçe göstererek geçen hafta görevinden istifa etmesinin ardından Kemer'de parti yönetiminin yeniden belirlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Antalya İl Koordinatörü Ahmet Koca, Kemer'e gelerek hem Ferruh Derin hem de partililerle görüştü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Rıza Sümer, Ferruh Derin'e teşekkür etti. Derin'in sağlık sorunları ve işini gerekçe göstererek müsaade istediğini aktaran Rıza Sümer, "4 seçim geçirmesinden dolayı da hızlandırılmış bir başkanlık süreci geçirdi. Biz de şimdi zaten beraberiz. 'Ben siyaseti bıraktım' diye bir şey olmaz.

Siyasete aktif olarak devam etmese de bizim partimizin bir üyesi olarak, bizim başkanımız olarak da siyasete devam edecektir. Ben ona inanıyorum ve ondan da istiyorum. Arkadaşlar da 'yeni bir ilçe başkanı gelecekse yeni bir yönetimle gelsin' diye yönetim olarak da istifa dilekçelerini bize sundular. Biz de bunu genel merkezimize bildirdik" dedi.

'ÇOĞUNLUK KİMİ İSTERSE'

Genel merkezin görevlendirdiği Ahmet Koca öncülüğünde Kemer'deki mahalle başkanları, gençlik kolları, eski ilçe başkanları, yöneticileri ve meclis üyelerinin görüşlerinin alındığını kaydeden Rıza Sümer, bu görüşler harmanlandıktan sonra ilçe başkanlığı konusunda karar verileceğini belirtti.

Partililerin mutabakatı sonucu belirlenmiş bir ismin başkan olacağını aktaran Rıza Sümer, "Biz artık köklü bir partiyiz. 15 yıllık iktidar olan bir partiyiz. Bizim de yazılı olmayan teamüllerimiz var, kurallarımız var.

Bu kurallar neticesinde çoğunluk kimi isterse ilçe başkanı olarak seçeceğiz ve bu çatı altında da yönetimlerini belirleyeceğiz. İnşallah Kemer içinde hayırlı olur" diye konuştu.

'BİZİM ÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK'

Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün Ak Parti'ye geçeceğine yönelik söylenti ve haberlere ilişkin de açıklama yapan Rıza Sümer, şöyle dedi:

"Bizim öyle bir gündemimiz yok. Partimizde de öyle bir gündem bulunmamakta. Siyaset yapılması zor bir meslek. Burada da siyaset zor. Bizim arkadaşlarımızın geçmişte yaşadıkları bazı şeyler var. Biz bunları göz ardı edip de böyle bir işe girişmeyiz.

Bizim böyle bir belediye başkanını partimize dahil etme gibi bir durumumuz yok. Zaten kendilerinin de böyle bir talebi yok. 2019'da Ak Parti olarak buranın belediye başkanlığını alacağız inşallah."

'PARTİMİN HİZMETİNDEYİM'

İlçe başkanlığından istifa eden Ferruh Derin ise rahatsızlığı dolayısıyla bir süre sonra ameliyat olacağını kaydederek, "Bu ameliyattan sonra da yaklaşık 2 ay hiçbir şey yapamayacağım. Artık zaten işim ve ailemle de ilgilenmek istiyorum.

Ben burada il başkanımıza ve tüm parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Onların bize vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonra da teşkilatımızın vereceği tüm işler de yine partimize hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım