Menu
RSS

Demokrat Parti Antalya: Yüreğimiz yanıyor

Demokrat Parti Antalya: Yüreğimiz yanıyor

Şırnak’ın Şenoba beldesinde düşen helikopter kazasını büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini dile getiren Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, her ne kadar yüksek gerilim hattı denilse de kazanın nedeninin araştırılması gerektiğini söyledi. 

13 Aslan parçasını taşıyan helikopterin neden alçaktan uçtuğu ve helikopterin düşüş nedeni ile ilgili çeşitli spekülasyonlar olduğunu dile getiren Hasan Ali Kartal şöyle konuştu: “Bir helikopterin yüksek gerilim hattına nasıl çarptığı sorgulanıyor.

Öncelikle söz konusu alanın konumunu iyi bilmek gerekiyor. Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle,  o bölgedeki helikopterler alçak irtifada açmaktadır.

Sınırın diğer tarafında hain terör örgütünün olduğu düşünüldüğünde zaten yüksek irtifadan uçmak da intihar etmekle eşdeğerdir. Şayet yüksekten uçulursa roketatar yada füze saldırılarına maruz kalınabilir. Bunun iyi bilinmesi gerekmektedir.

Yaşanan bu olay tüm Türkiye’ye ders olmalı ve bundan sonra benzer olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirler daha fazla geç olmadan alınmalıdır. Son zamanlarda artan helikopter kazaları soru işaretlerinin artmasına neden olmaktadır.

Bu elim ve yürekleri kavuran kazanın, mezkûr helikopterin yüksek gerilim hatlarına takılmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapmış olduğu açıklamaya itibar etmemiz gerekmektedir. Zaman, klavye başında birilerini hedef tahtasına oturtma zamanı değildir.

Zaman, yurdumuzun dört bir yanında şehitlerimize son görevlerimizi yerine getirme, onların hatıra ve emanetlerine sahip çıkma zamanıdır. Demokrat Parti olarak terörle yapılan mücadelede sonuna kadar destek verdiğimizin bilinmesi gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, ülkemize sabır ve başsağlığı diliyorum.”

yukarı çık
0
Paylaşım