Menu
RSS

CHP’li Semih Esen’den Siyaset Dersi!

CHP’li Semih Esen’den Siyaset Dersi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Antalya kendine has coğrafi, kültürel güzellikleri ve özellikleri olan bir şehir olmasına rağmen,

Belediye ve merkezi yönetim adına yapılacak her tür işlem ve eylemi bu yapıyı bu dokuyu gözetilerek yapılması gerektiğini söyleyerek, “buna aykırı davranıldığı zaman sesimizi çıkarttığımız durumlarda ise eleştiriye tahammülü olmayan bazı insanlar tarafından adeta “mal bulmuş mağribi gibi” bir siyaset malzemesi yapılmaktadır” dedi.

Esen; “Biz kentin kültürel ve coğrafi dokusunu en önemlisi de çocuklarımıza miras bırakacağımız bir konuyu basit bir güncel siyaset konusu yapmayacak kadar ülkemizi seviyoruz.

Ama maalesef yöneticileri doğruya sevk etmek adına, Antalyalıya daha doğru hizmet alma adına söylediğimiz her söz karşı taraf tarafından özellikle de Menderes Türel tarafından güncel basit bir tek kullanımlık siyaset malzemesi olarak görülmektedir.

Bunu böyle düşünen bir zihniyetinde Antalya’nın Antalya özelliğini koruyarak hizmet etme özelliği yoktur. Antalya sokaklarını gördüğünüz zaman hem tarihsel dokuyu, hem de coğrafi dokuyu zedeleyen günü birlik çözümler olarak hizmet adı altında uygulamalar göreceksiniz” diye belirtti.

“Türel belediyenin ne kadar borcu var?”

Antalya’ya 10 Milyon insan geliyorsa bu şehrin coğrafi ve kültürel dokusunun güzellikleri için geliyor ve onları yok edersek kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Diyen Esen, “En önemlisi de bu şehri var etmek, yapısını bozmadan ilerletmek adına belediyeciliğin düzgün yapılması lazım. Bunu görebiliyor muyuz? Maalesef göremiyoruz. Karşılaştığımız şeyler karşısında bizleri karamsarlığı ve umutsuzluğa itiyor.

Bugün 2 yıl oldu Menderes Türel göreve başlayalı, ben objektif olarak söylüyorum ve soruyorum; Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı birkaç tane köprü dışında Antalya’da ne yapıldı? Vaat edilen projelerden hangisi gerçekleşti? Hiç birisi.

Birkaç tane köprülü kavşak ki onlarda son derece alelacele yapılmış ve muhtemeldir ki çok yakın zamanda tıpkı Mevlana Kavşağı gibi yeniden düzeltilmesi gereken projeler. Serik köprüsü buna en iyi örnektir, yapılmasının üzerinden daha iki ay geçmeden yıkıldı. "Objektif olmaya çalışarak soruyorum, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı birkaç köprü dışında Antalya'da ne yapıldı. Vaat edilen projelerden hangisi gerçekleşti. Defalarca sorduk bu tramvay ne kadara mal oluyor. O kadar sade ve yalın bir soru ki cevabını aynı sadelikle bir türlü alamadık. Sorunun cevabını Antalya'da bilen kimse yok."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hesap vermekten korkan ve belediyenin ne kadar borcu olduğunu, ASAT’ın ne kadar borcu var bağlı şirketlerin ne kadar borcu var defalarca sormamıza rağmen bu sorunun cevabını da alamadık. Kente yapılan tramvayın da ne kadara mal olduğunu öğrenemedik. Araştırmalarımız neticesinde dünyanın en pahalı Tramvay Hattının olduğunu ve en kötü hattı olduğunu öğrendik” dedi.

Transferlere ilginç bir ironi

Son günlerde belediye meclisinde partisinden iktidar partisine geçen üyeleri, "Şekere giden arılar gibi gittiler" diyerek eleştirdi. Esen; “Maalesef Şekere giden arılar gibi geçişler olduğunu görüyoruz. O arıların niye gittiğini öğreniyoruz. Demre'de kurulup kurulmayacağı bile belli olmayan havalimanıyla ilgili taksi kooperatiflerinin kurulduklarını ve bununla ilgili vatandaşlardan para toplandığını öğreniyoruz.

Bunlarla ilgilensinler. Kundu'da fayton durağı yapıldığını ve bunun için insanlardan para toplandığını duyuyoruz. Toplu taşımaya hizmet etmesi gereken minibüslerin birileri tarafından alındığını ve bunların kim diye sorduğumuz zaman cevap verilmediğini görüyoruz.

CHP'de siyaset yaptığı dönemde son derece mütevazı bir hayatı olan insanların bugün çok yüksek miktarlı işlerle turistik tesisleri kaçak olarak kurmaya çalıştığını duyuyoruz. Antalya böyle yönetilmez. Bizim Antalya Büyükşehir Belediyesini yönettiğimiz 2009 -2014 döneminde bulabildiler mi? Belediye ellerinde bir tane meclis üyemizin bir şeyini buldular mı? Bulamazlar” dedi.

Esen; “Biz bu bilinçle hizmet ediyoruz 2019’dan sonra da Büyükşehir Belediyesini aldığımızda aynı sorumlulukla hizmet edeceğiz. Onu bekliyoruz biz Antalya’dan bunu da kendi siyasi faaliyetlerimize fayda sağlasın diye söylemiyoruz Antalya için söylüyoruz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım