Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

CHP’li Gençlerden Bu Gece 03.00’de İlginç Eylem

  • Yazan 
CHP’li Gençlerden Bu Gece 03.00’de İlginç Eylem

CHP Antalya İl Gençlik Kolları geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 03.00'te Kadıköy Bostancı’da 19 yaşındaki bir genç kızın geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 03.00'te Kadıköy Bostancı'da tecavüze uğraması olayını protesto için toplanacak.

Bu gece Saat 03.00’de Kazım Özalp Caddesi (Kapalı yol)’da Halk Bankası önünden başlayacak olan ve Attalos Heykeli önünde “KADINA DEĞİL ŞİDDETE KARŞI EL KALDIRIN” SUSMA HAYKIR konulu eylem ve basın açıklaması düzenleyecekler.

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül yaptığı açıklamada; “bu gece saat 03.00’de biz de sokaktayız. Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız” diyen Gül; “iki gün önce İstanbul'un çok lüks sayılabilecek bir semtinde bir kadınımıza saldırdılar. Vatandaşlarımızı derinden üzen bu olay ve verilen tepkiler bizi daha da üzdü. Saat 3'te senin o sokakta ne işin vardı sorusunu soranlar, toplumumuzu derinden üzmüştür.

Asıl sorun da belki budur. Kadınımıza sokakları hayatı dar eden zindan eden bu anlayıştır. Sosyal medyada bu olay sonucunda bu tepkiyi gösteren bu vatandaşlar nasıl bu kadar insanlıklarını unutabildiler? Nasıl bu kadar vicdanlarını bir kenara koyabildiler? Ve diyorlar ki saat 3'te o kadının ne işi var sokakta. Bizim ne işimiz var burada? Herkesin bir nedeni olabilir. Hiçbir nedeni de olmayabilir. Hava almaya çıkmış olabilir bir kadınız, bir annemiz, bir bacımız bir ablamız. Çıkamayacak mı? Bu sokakları erkeklerle paylaşamayacak mı kadınlarımız? Paylaşacaklar, paylaşmalılar. Kimse bu hakkı onların elinden alamaz'' diye belirtti.

Gül: “KADINA DEĞİL ŞİDDETE KARŞI EL KALDIRIN” SUSMA HAYKIR konulu eylemle Kadın cinayetlerinin önlenmesi için bu gece sokaktayız. Tüm duyarlı insanları bu eyleme katılmaya davet ediyoruz.” Dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım