Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

CHP’li Erdem: Başkan, Yarınla İlgili Karar Verebilecek Güce Sahip Olmalıdır!

CHP’li Erdem: Başkan, Yarınla İlgili Karar Verebilecek Güce Sahip Olmalıdır!

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ima etmesi halinde istifa edeceği söylemi hakkında, "Halka hizmet için seçilecek başkanın yarınla ilgili kendi öz düşüncesiyle kararını

veremeyecek insanlardan seçilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi. CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği lokalinde basın toplantısı düzenledi.

Erdem sözlerine partisinin önceki dönem genel başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumunda iyi yönde gelişme olduğunu söyleyerek başladı.

Bir haberde şehitler ile ilgili söyleminin çarpıtıldığına değinen Erdem, bu haber sonrası kendisine yönelik Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in sözlerine tepki gösterdi.

Rıza Sümer'in şehit ailelerinden özür dilemesi için kendisine çağrı yaptığını aktaran Erdem, "Ben bugüne kadar bırakın CHP İl Başkanı olarak, meslek hayatımda, yaşamımda şehit ailesinin üzüleceği tek bir hareket edemem.

Şehitler bizim onurumuzdur. Vatan için bayrak için canını veren şehitler ile ilgili incitici söz söylemem mümkün değildir. Şehitlerimizden ve ailelerinden özür dilemesi gereken biri varsa bu biz değiliz. Bu ülkeyi 15 yıldır yöneten iktidar partisinin başkanı bu özrü söylemeli" diye konuştu.

Erdem, Türel'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ima etmesi halinde istifa edebileceği söylemini eleştirdi. Türel'in açıklamasını son derece talihsiz bulduğunu vurgulayan Erdem, şunları söyledi:

"Sadece bir kişinin işareti ile gidilmemesi gerektiğini demokrasinin bütün işlerliğiyle harekete geçirilmesi gerektiğini savunan ve onu savunarak belediye başkanı olan şahsın 'iması bile yeter' demesi demokrasiye, Antalya halkına bence saygısızlıktır.

Oy versin, vermesin Antalya'nın hizmetine kendini adamış bir belediye başkanının, bir kişinin işareti ile görevi bırakacağını söyleyebilmesi aslında bizleri önümüzdeki süreçte de son derece düşündürücü bir noktaya getiriyor.

Halka hizmet için seçilecek başkanın yarınla ilgili kendi öz düşüncesiyle kararını veremeyecek insanlardan seçilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum."

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'muhalefet de kendi belediye başkanlarıyla ilgili gereğini yapsın' söyleminde bulunduğunu belirten Erdem, "Sayıştay sopasını gösteriyor.

Belediyelerin sorumluluğunda suç varsa zaten yasal olarak denetimler devam ediyor. Böyle bir korkunun önümüzdeki süreçte bırakın belediyelerde seçimi, artık beledileri de atama ile yapacak konuma getireceğini düşünüyorum.

Bakanlıklarda bile istifaların gündeme geleceği söyleniyor. Artık seçilmişlerin atanmışların hiç farkı yok. Artık bir kişinin emri ile orayı bırakabilecek yapının gelenek haline gelebileceği, demokrasinin, cumhuriyetin bütün kazanımlarının yok edilmeyle çalışıldığı süreç bir nevi uygulanır duruma geldi" diye konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada demokrasi ile yönetilen ve tek ayakta kalan Müslüman ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirten Erdem, rejim değişikliğine destek olunmaması gerektiğini vurguladı. Sayıştay denetimlerinin en yoğun yaşandığı illerden birinin Antalya olduğunu aktaran Erdem, şunları söyledi:

"Sürekli Sayıştay denetimleri var zaten. Parti gözetmeksizin denetim yapıldığını düşünmüyorum. Sayıştay denetimini CHP belediyelerine gönderip, kendileri metal yorgunluğu gerekçesiyle görevden alıyorlar. Araştırmaya gerek yok onlar için. Belediye başkanını sadece yorgunluk diye görevden almadıysanız bunun gereğini yapmalısınız. Sayıştay denetimi yıllardır var. Yeni bir korku salmak belediyelerde hizmet noktasında engellemelere yol açıyor. Bu korku ile gerçek kaliteli hizmet verme çalışmaları engelleniyor."

Gazetecilerin "İl başkanlığına yeniden aday olacak mısınız" sorusuna Erdem, mevcut il başkanı olduğunu ve il başkanlığı aday açıklama süreci geldiğinde o görevi yapacağını dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım