Logo
Bu sayfayı yazdır

CHP İl Başkanı Erdem; ‘Gün, Ayrışma Değil Birlik ve Dayanışma Günü’

CHP İl Başkanı Erdem; ‘Gün, Ayrışma Değil Birlik ve Dayanışma Günü’

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Beşiktaş’taki kanlı terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada birlik ve dayanışma çağrısında bulundu. Erdem, terörün neden olduğu acıların, toplumda yarattığı travmanın dayanışma ile aşılabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin özellikle 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin ardından üst üste kanlı terör olayları ve  kitle katliamları ile karşı karşıya kaldığını belirten CHP İl Başkanı Erdem, Beşiktaş’taki saldırının bunun son örneği olduğunu söyledi. İstanbul’un merkezinde çok sayıda polisin ve sivil vatandaşın şehit olmasına yol açan terör olayının meydana gelmesinin üzücü olduğu kadarda düşündürücü olduğunu belirten Erdem şöyle konuştu:

“Ne yazık ki Türkiye’nin metropol kenti İstanbul, başkenti Ankara dahil tüm kentlerinde ciddi bir güvenlik sorunu var. Ortada vatandaşının güvenliğini sağlayamayan bir hükümetin varlığı söz konusu. Bunları ayrıca değerlendirmek lazım.

Ama gün toplumda huzursuzluk, güvensizlik yaratmak isteyen teröre karşı birlik ve beraberlik içinde bulunma günü. Kör terörün hedefine ulaşmaması için toplumdaki dayanışmayı artırmamız, kol kola, omuz omuza olmamız gerekiyor. Toplum olarak hepimiz ciddi bir travma yaşıyoruz.

Bunu ancak dayanışma ile aşabiliriz. Konu teröre karşı tepki olunca, konu acılarımızı paylaşma olunca, konu vatanın birliği ve bütünlüğü, insanlarımızın huzuru ve güvenliği olunca siyaset geride kalmalıdır.

Şehit ailelerimizin acılarını birlikte paylaşıp, onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Başta yetkililer olmak üzere herkesin ayrıştırıcı tavır ve hareketlerden kaçınması gerekiyor. Türkiye’nin başı sağ olsun.”

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dilediğini, yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ettiğini de söyledi.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.