Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Bugünkü Diyanet Artık AKP’nin Kendi Kurdu Olmuştur

  • Yazan 
Bugünkü Diyanet Artık AKP’nin Kendi Kurdu Olmuştur

CHP Antalya İl Kadın Kolları ve Merkezdeki Kadın Kolları İlçe Başkanlıkları ile birlikte Atatürk evi yanında Zübeyde Hanım Anıtı önünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımının Ölüm 93. yıldönümü anma etkinliği düzenleyerek anıta çelenk sunumunda bulundular.

İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci burada yaptığı konuşmasında; “Son zamanlarda diyanet işleri başkanlığının internet sayfasında akla ziyan sorular ve yanıtlar görmekteyiz. Halkımızın dini yanlış değerlendirmesine neden olan bu ahlak dışı ve sapkın, sözde öğretiler dine yapılan haksızlık ve saygısızlıktır. Şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

DEVECİ : “HER AĞAÇ KENDİ KURDUNU YARATIR”

Bütçesiyle 13 bakanlığı geride bırakan diyanet işleri başkanlığı, internet sitesini kapatmayla bu sorumluluktan kurtulamayacaktır. ‘Her ağaç kendi kurdunu yaratır’ diye bir söz vardır. Ensest ilişkiye özendirici fetva veren bugünkü diyanet artık AKP’nin kendi kurdu olmuştur. Diye belirten İl Kadın Kolları Başkanı Deveci; “Laikliğin, Cumhuriyetin ve Devrimlerin yılmaz bekçileri olan biz Cumhuriyet’in Kadınları çocuklarımızın da geleceğinin yaratıcısı ve bekçileriyiz. Demokrasiden, Cumhuriyetimizden, Laiklikten, Özgürlüklerden, birlikte yaşama sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kitlelerin demokratik taleplerini her platformda dile getirerek, hukuk devleti olmak ve hukukun uygulanması için özgürce düşünüp, özgürce yaşayabilecek bir Türkiye için mücadele edeceğiz.” Diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü AŞACAĞINI, UNUTTURACAĞINI ZANNEDİYOR

Deveci: “Türkiye Cumhuriyetimiz 1930lar Almanya’sına dönüştürülmek dikta özlemi bu yolla giderilmek isteniyor. ‘’ parlamenter sistem tıkandı.’’ Algısıyla olası bir referanduma ve başkanlık sistemine ikna edilmeye çalışılıyor. Cumhur Başkanlığı koltuğunda oturan kişinin siyasi hırsı bitmek tükenmek bilmiyor. Devletin kurumlarını neredeyse tek başına yönetiyor. Başkanlık sistemine geçerek Türkiye’nin ilk başkanı olmasının onu ölümsüz kılacağına ve Mustafa Kemal Atatürk’ü aşacağını, unutturacağını zannediyor.” dedi.

Deveci son olarak; “Ancak anlamadığı ve hiçbir zaman anlamayacağı bir şey var. Atatürk; Ulusal kurtuluş savaşını Anadolu’da adım adım örgütleyen, cephede en önde savaşan eşsiz bir komutan, Ülkemizi yeniden inşa eden birçok devrimle birlikte Cumhuriyetimizi kuran ve bağımsızlığımızı ilan eden siyasi bir liderdi. Analar her zaman böyle bir lider doğurmuyor. O yüzden şimdi Zübeyde Anamızın huzurundayız. Minnetlerimizi ve saygımızı sunuyoruz.” Diye konuşmasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım