Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya DSP Etkili Bir Çalışmaya Girecek

Antalya DSP Etkili Bir Çalışmaya Girecek

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığı parti yöneticilerinin ve üyelerinin katılımı ile basınla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ahmet Çakmak, kentte ‘DSP hala yaşıyor mu’ mantığından uzaklaşmak istediklerini, kent siyasetinde etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Konyaaltı Kent Meydanı’nda bir kafede düzenlenen kahvaltılı toplantıya, DSP İl Başkanı Ahmet Çakmak, parti meclis üyesi Aydanur Gül ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Göreve Geleli Daha İki Ay Oldu

Basın toplantısında konuşan DSP İl Başkanı Ahmet Çakmak, İl Kongresi ve ilçe kongrelerinin ardından göreve 2 ay önce geldiğini belirterek, Antalya siyasetine adapte olmaya çalıştıklarını ifade etti.

27 Kasım’da Olağan Kongreleri olduğunu ve hazırlıkların devam ettiğini hatırlatan Çakmak, “Bu süreçten sonra kent siyasetinde etkimiz artacak ve sık sık bir araya geleceğiz. ‘Demokratik Sol parti hala yaşıyor mu’ mantığından uzaklaşmak istiyoruz. Bu yüzden bu tanışma toplantısını düzenledik. Öncelikle DSP’yi Antalya’da oturtmak gerekiyor.

Unutulmuş olan algıyı değiştirerek halk ile buluşmamız gerekiyor.  8 ilçenin kongresi yapılmış durumda.  Diğerleri de atama yoluyla gerçekleşti. 27 Kasım’dan sonra hızlı bir şekilde Antalya’da sesimizi duyuracağız” şeklinde konuştu.

Ülke Rejimini Değiştirirseniz Atatürk’ü Tarihe Gömersiniz

Ülke gündemini değerlendiren DSP meclis üyesi Aydanur Gül ise, Türkiye’de son dönemde tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili partilerinin tutumu hakkında bilgi verdi. Gül, genel merkez olarak başkanlık sistemine karşı olduklarını belirterek, “Başkanlık sisteminin gelmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye’nin yüzde 50’sinin Atatürkçü olduğunu savunan Gül, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyeti bize armağan eden kişidir. Siz ülkenin rejimini değiştirirseniz Atatürk’ü de tarihe gömmüş olursunuz. Buna izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

Başkanlık sistemi konusunda MHP’nin AKP’ye destek verdiğini CHP’nin ise ‘bu konuyu tartışırız’ noktasına geldiğini ifade eden parti meclis üyesi Gül şöyle konuştu:  “Bu sisteme tamimiyle karşı çıkılmalı. Orta yolu bulalım mantığı olmamalı. Başkanlık sistemine kesin karşı olan parti ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip bir oluşum içine girebiliriz.”

yukarı çık
0
Paylaşım