Menu
RSS

Antalya Döşemealtı DP Başkanı Balçak, Atanmıştı, Şimdi Seçilmiş Oldu

Antalya Döşemealtı DP Başkanı Balçak, Atanmıştı, Şimdi Seçilmiş Oldu

Geçtiğimiz günlerde ataması yapılan Demokrat Parti Döşemealtı İlçe Teşkilatı kongresi geniş katılım ile gerçekleştirilirken İbrahim Balçak sandıktan da çıkarak seçilmiş başkan oldu. Kongrenin Divan Başkanlığını İl Başkanı Hasan Ali Kartal yaparken

Döşemealtı İlçe Başkanı İbrahim Balçak, almış olduğu bayrağı daha yukarılara taşımak ve DP’yi Döşemealtı’nda birinci parti yapmak için yönetim kurulu ile birlikte var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Kongrede konuşan DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, kıratın yeniden şahlanma zamanının geldiğini kaydetti. Kartal, “Demokrat Parti sevdalılarını partinin etrafında toplanmaya davet ediyorum.

Çünkü AK  Parti'den başka kim var diye soranlara hür bir sesle biz varız demeliyiz. Demokrat Parti kongrelerinden sonra güçlü bir şekilde halkın karşısına çıkacaktır. Bu partinin toparlanması, eski gücüne ulaşabilmesi için partinin eski isimlerinin, partiye inanmış kişilerin partinin etrafında toplanmasını bekliyoruz.

Böylelikle gücüne güç katacak Demokrat Parti, milletin önüne yaşanılan kaostan kurtulmanın reçetesini sunacaktır. Yaşanılan savaş ortamının son bulmasının yegane çaresi Demokrat Parti ve kadrolarıdır” dedi.

Darağacı Altında Kefen Giyenlerin Partisi

“Türkiye'nin ve Türk halkının acılarına son verecek parti ne AK Parti, ne CHP ne de MHP'dir. Çare Demokrat Parti'dir, çare kırattır” diyen Başkan Kartal, “Kıratın yeniden şahlanma zamanı gelmiştir. Bu şahlanışı el ele vererek hep birlikte gerçekleştireceğimize inancımız tamdır.

Demokrat Parti, Allah katından da kul önünde de en şereflinin, hizmet edenler olduğunu bilen, hizmet yoluna kefenleriyle çıkanlarındır. Demokrat Parti, Miting meydanlarında değil, darağacının altında kefen giyenlerindir.

Demokrat Parti, adaletin ta kendisidir. Hukuku lime lime edenlerin değil, hesap vermekten kaçmayanlarındır bu parti” ifadelerini kullandı.

Afrin Operasyonunu Değerlendirdi

Afrin Operasyonuna da değinen Hasan Ali Kartal, “ Afrin Operasyonu'nda askeri ve diplomatik düzlemde başarılı olmak zorundayız! Yüce Allah da yardımcımızdır.

Suriye meselesinin bugünlere gelirken, AKP iktidarının yanlışlar silsilesi içindeki politikası ile ilgili sorumluluklarını saklı tutmak kaydıyla, muhalefet; bugün kazası olmayacağına inandığımız bu şartlarda TSK'nın başarılı olması için azami desteği ve süreçle ilgili gereken özeni göstermelidir.

Bu vesileyle tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Mehmetçiklerimizi de dualarımızla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Afrin Üzerinden 2019 Hesapları Yapılıyor

“İktidar ve ana muhalefet başta olmak üzere hâkim olan siyasi aktörlerin meseleyi algılama ve yönetme düzeyi, Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşmüyor” diyen Kartal açıklamasına şöyle devam etti:  “Ortak paydalarımızı artırarak “Milli Mutabakat Siyaseti” evresine geçmemiz gerekirken, memleketimiz 2019 hesaplarına kurban ediliyor.

Geldiğimiz noktada üzülerek görüyoruz ki; ‘Milli meseleleri iç siyasi rekabete alet eden iktidar ile iktidara muhalefet edeceğim diye dış aktörlere koz üreten muhalefet’  arasına sıkıştık.”

Suriye Hazırlıkları Yapılmalı

Kartal son olarak şunları söyledi: “Fırat Kalkanı, El Bab ve son olarak Zeytin Dalı operasyonu ile Türkiye, tüm zorluklara rağmen önemli ve ön alıcı, doğru bir inisiyatif aldı.

Türkiye, siyaset ve güvenlik birimleri başta olmak üzere tüm kurumlarıyla beraber Suriye'de, 10–15 yıllık bir kriz yönetimine hazırlık yapmalı. Öyle anlaşılıyor ki; Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası kalıcı bir düzen, ancak orta vadeli bir zaman diliminde yeniden tesis edilebilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım