Menu
RSS

Antalya CHP’den Ulaşım Zammına Eleştiri

Antalya CHP’den Ulaşım Zammına Eleştiri

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, toplu ulaşıma yapılan zammı eleştirdi. Mustafa Erdem, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce toplu taşıma tarifelerinde geçen yılın ardından ikinci zammın yapıldığını söyledi. 2016 yılında topluma taşıma tarifelerine yapılan yaklaşık

yüzde 20'lik zammın ardından tarifelerin yüzde 25 zamlandığını aktaran Erdem, "Otobüslerimizde bugünden itibaren tam bilet ücreti 2.60 TL, Öğrenci 1.60 TL, İndirimli ise 2 TL oldu. Tramvayda tam bilet 2 TL, Öğrenci 1.25 TL ve indirimli 1.60 TL olarak belirlenmiştir.

Böylelikle 2016'da ve 2017'de yapılan zam toplamda yaklaşık yüzde 45 olmuştur" dedi.

Gelişen hizmet ağı ve araç yenileme çalışmalarının yanı sıra akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve taşımacılardan gelen yoğun talepler gerekçe gösterilerek yapılan zammın toplu taşımadaki yanlış ve zamansız uygulamaların bir sonucu olduğunu aktaran Mustafa Erdem, şöyle konuştu:

"Şöyle ki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde gerçekleşen 'yanlış' ve faturası esnafa ağır olan dönüşümün sancılarını henüz atlatmış olan esnafa, ekonomik tablonun çok da iyi olmadığı bir dönemde dayatılan dönüşüm toplu taşıma esnafını yok olma ile karşı karşıya bırakmıştır.

Şimdi esnafı rahatlatmak ve nefes aldırmak adına yapılan zam, esnafın sorunlarını bitiremeyeceği gibi vatandaş açısından da mağduriyet yaşatacaktır. Büyükşehir Belediyesi'nin dediği gibi 'halkımızın ekonomisi ile toplu taşıma esnafının durumu arasında dengeleme' yapılamamıştır. Yapılması da bu yanlış yönetim anlayışıyla mümkün değildir."

"Kaliteli, konforlu, çevreci toplu taşıma araçlarını kullanmak tüm halkımızın hakkıdır. Yine toplu taşıma esnafının zarar etmeden yaşamlarını devam ettirmesi ve sağlıklı bir sistemde yaşam bulması olması gerekendir.

Maalesef Antalya Büyükşehir Belediyesi ne esnafı ne de vatandaşı mutlu eden bir toplu taşıma ağını bir türlü kuramamış, tarifeleri de herkesi mutlu edecek şekilde ayarlayamamıştır.

Esnafı ve toplu taşımadan yararlanan vatandaşımızı mağdur eden Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi Antalya'ya iyi gelmemiştir.

İnanıyoruz ki bu anlayışa 16 Nisan'da olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de halkımız gereken tepkiyi verecektir."

yukarı çık
0
Paylaşım