Menu
RSS

Antalya CHP’den, Adalet Terazisi Kefeleri Hareketi!

Antalya CHP’den, Adalet Terazisi Kefeleri Hareketi!

CHP Antalya İl Örgütü, adalet terazisi kefeleriyle ilçelerden başlayacak yürüyüşlerini Antalya Adliyesi önünde tamamlayacak. CHP Antalya İl Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlayıp İstanbul'da Maltepe Cezaevi önünde sona erecek 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek için

kent merkezinde ve ilçelerde bir dizi eylem gerçekleştirecek. Dün akşam Muratpaşa ilçesindeki Aydın Kanza Parkı'nda adalet çadırı kuran CHP il yönetimi, bugün itibariyle bütün ilçelerde bu çadırların kurulması talimatı verdi.

Her ilçede belirlenen noktalarda saat 21.00 ile 23.00 arasında adalet çadırları kurulacak. Çadırlar, 'Adalet Yürüyüşü' sona erene kadar kalacak.

ADALET KEFELERİYLE YÜRÜYECEKLER

Öte yandan ilçelerden de kent merkezine yürüyüşler organize edildi. Bugün batıdaki en son ilçe olan Kaş'ta CHP'liler saat 15.00'te Finike'ye doğru yürüyecek. Partililer temsili olarak adalet terazisindeki kefelerden birini Finike ilçe başkanlığına teslime edecek.

Yarın ise doğudaki son ilçe Gazipaşa'da yine saat 15.00'te yürüyüş başlayacak. Bu ilçedeki partililer de adalet terazisinin diğer kefesini Alanya'daki CHP'lilere teslim edecek. Her gün farklı bir ilçe örgütü kefeleri taşıyacak.

İlçe örgütleri, adalet terazisinin kefelerini Antalya kent merkezinde birleştirecek. Birleşecek olan adalet terazisi kefeleriyle CHP'liler eylemlerini Antalya Adliyesi önünde yapacakları basın açıklamasıyla sonlandıracak.

'TERAZİ BOZUK'

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, adalet terazisinin bozuk olduğunu savunarak, adaletin herkese lazım olduğunu söyledi.

Bu eylemlerinin sadece CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla alakalı olmadığını dile getiren Erdem, “Bütün kurumlara adalet yerleşene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz.

Adaletin etkisizleştirildiği bir süreci yaşıyoruz. Kurduğumuz adalet çadırlarında da insanların dikkatini adalete çekmeye çalışıyoruz. Adalet bilinci, yaşamın her alanında lazım" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım