Menu
RSS

Zübeyde Hanım 94.ncü Ölüm Yıldönümünde Antalya'da Anıldı

Zübeyde Hanım 94.ncü Ölüm Yıldönümünde Antalya'da Anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 94.co yılında heykeli başında anıldı. Anmaya katılanlar Zübeyde Hanım’ın örnek alınarak, onun gibi evlatlar yetiştirilmesi gerektiği üzerine konuşmalar yapıldı.

Kadının en büyük görevi analıktır. İşte en büyük ana da Zübeyde Hanım’dır diyen CKD Antalya Şube Sekreteri Melahat Atalay, “Ne yazık ki cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı düşüncelerin ve eylemlerin büyük bir hızla yaygınlaştığı bir dönemi yaşıyoruz ”dedi.

Atalay “Laik, demokratik, sosyal hukuk sistemini koruma ve cumhuriyetimizi her koşulda savunma sorumluluğunun en üst seviyede hissettiğimizi bilmenizi isterim” dedikten sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra söz alan CKD Antalya Şube Başkanı Ayşegül Kantarcılar, 2O bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneği. onun yetiştirdiği evlat Türk ulusunun kaderini değiştirdi. Türk kurtuluş savaşının askeri ve siyasi lideri oldu.

Yapmış olduğu devrimlerle ülkemizi çağdaş uygarlık düzenine taşıyarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmuştur.

O halde Zübeyde Hanım’ı anlamak aynı zamanda ülkemizde kadınların öneminin farkında olmaktır. Bu nedenle biz cumhuriyet kadınlarına çok iş düşmektedir” dedi.

Kantarcılar sözlerini şöyle tamamladı; “Zübeyde Hanım’ın huzurunda tüm annelerimize sesleniyorum. Türk ulusu ve vatanımız için büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi araştırmacı, mücadele ruhuna sahip, adaletli, merhametli, en önemlisi cumhuriyetini ve değerlerini savunan nesiller yetiştirmeliyiz.

İşte ancak o zaman ülkemizi karanlıktan kurtarıp aydınlık bir geleceğe yol alabiliriz.

Bu yolda biz kadınlara liderlik edecek ulu önder Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ın aramızdan ayrılışının 94. Yılında saygı minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun”

CKD Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya ise “Türk ulusunun büyük annesi Zübeyde Hanım senin evladının yaktığı meşalenin ışığından rahatsız olanlar bu ışığı söndürmeye çalışıyorlar. Atamızın yolunda yürüyen mecliste onu temsil eden torunlarına saldırıyorlar.

Atamızın kadınlara verdiği hakları gasp edercesine saldırıyorlar. Senin torunlarından, atamızın izinde yürüyen Fatma Kaplan’a yapılan saldırıyı sana şikayet ediyorum.

Ve sana ve atamıza söz veriyoruz ki, biz kanımızın son damlasına kadar atamızın aydınlattığı yolda yürüyeceğiz ve bütün saldırılara karşı koyacağız” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım