Menu
RSS

Yüksekova’da Çatışma: Şehit Ve Yaralılar Var

Yüksekova’da Çatışma: Şehit Ve Yaralılar Var

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada 2 polis ve 1 asker şehit oldu.Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi'nde zırhlı arıcın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 polis ile 1 asker şehit oldu. Patlamada 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Saldırı, öğle saatlerine doğru Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı yakanlarında meydana geldi. Güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada, 2 polis ve 1 asker şehit olurken, polis ve askerlerden oluşan 9 kişi de yaralandı. Yaralı bazı askerlerin Hakkâri Devlet, bir bölümü de Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.

Genelkurmay'dan Açıklama

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi'nde şehit olan 1 asker ve 2 polisle ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"22 Mart 2016 Salı günü Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuş; ikisi ağır olmak üzere sekiz kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır.

Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın Mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensubumuza acil şifalar temenni ediyoruz." DHA

yukarı çık
0
Paylaşım