Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Son Günlerin Moda Sözü: Ben Atadan Dededen CHP’liyim

Son Günlerin Moda Sözü: Ben Atadan Dededen CHP’liyim

Yerel seçim süreçleri sonrası kazananların dostu çok olur. 2009 yerel seçimleri sonrası büyükşehri kazanan CHP’li Mustafa Akaydın döneminde yaşananlar şimdi Muhittin Böcek döneminde yaşanmakta. Gerek büyükşehir belediyesinde işe girmek için

gerekse de başka kişisel menfaatler için önüne gelen CHP’li kesildi. Bu tür insanların görüşmelere geldiğinde ise mutlaka ama mutlaka atadan dededen CHP’li olduğuna ikna etme çabasıydı.

Kimisi gerçekten ihtiyaç sahibidir ve evinden birini işe sokma derdindedir. Bu derdini anlatırken de kullandığı argümanların başında “ben CHP’ye oy verdim” gelmektedir.

Hatta sadece kendi vermemiştir etrafında (yerine göre veya tutturabilirse eğer) yüzlerce insanın oy vermesini sağlamıştır.

Bu tür söylemleri garipsemiyorum aslında. Evet gerçekten ihtiyaç sahibidir ve derdine çare aramaktadır. Her ne kadar belediyeler iş ve işçi bulma kurumu olmasalar da kısa sürede birçok insanı işe alma konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar.

Seçimi kazanan belediye başkanının elindeki olanaklar sınırlıdır. Ya kendinden önceki belediye başkanının sırf seçim uğruna işe aldığı insanları çıkartacaktır ki bu da hemen mümkün olmamakta, çünkü bu insanları da belirli bir incelemeden geçirecek,

gerçekten “bankamatikçi” mi, seçimlerde aktif bir militan olarak karşı tarafa mı çalıştı, bunların iyi irdelenmesi gerekir. Sağda solda sırf kendi çıkarı için dedikodu üreterek, kişileri desteksiz karalayarak işten atılmasını isteyenler de olacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bu konularda özellikle kendi parti tabanının ikna etmesi ve gerçek bir çözümü nasıl sağlayacağını parti tabanına açıklaması gerekir.

Öte yandan Böcek, yaptığı işler konusunda sık sık partisinin kadrolarını bilgilendirse, onlar da belediyenin icraatlarını kitleye anlatır ve böylece de belediyede nelerin yapıldığı, nelerin de yapılacağı halk tarafından bilgilendirilmiş olur.

Bir belediye başkanının yaptıklarını kitleye anlatacak en temel dayanağı kendi parti örgütüdür.

Seçim sonrası CHP’li olanlar kervanına katılanlar arasında zerrece parti ile alakası olmayan, hatta partinin aleyhinde yazı ve haberlerle kaybetmiş belediye başkanının emrinde çalışmış “gazeteciler”i anlatmama gerek yok herhalde.

Onlar tam bir cengaver gibi sonradan olma CHP’lileri en iyi şekilde temsil etmektedirler. Bu durum aslında onların hatasından kaynaklanmıyor, CHP’li belediye başkanlarının o tür insanlara yüz vermesinden,

onları (bir takım korkularından olsa gerek) onları baş tacı etmesinden kaynaklanıyor. Burada suçlu olan CHP’li belediye başkanlarıdır, sonradan dönmelerin değil.

Gelelim şu meşhur “atadan dededen CHP’li” olmaya. Yazıma başlarken dedim ya, son dönemin en popüler sözüdür bu. Geçenlerde CHP İl Kadın kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile sohbet ederken o benim zihnimi açtı aslında.

Doğru ya, bu insanların atası da, dedesi de CHP’liydi. Çünkü 1946’ya kadar, yani Demokrat Parti kuruluncaya kadar herkes CHP’liydi. Başka parti yoktu ki.

yukarı çık
0
Paylaşım