Menu
RSS

Muratpaşa'dan Büyükşehir Kararına Sert Tepki: Hesabı Sorulacak!

Muratpaşa'dan Büyükşehir Kararına Sert Tepki: Hesabı Sorulacak!

Muratpaşa Belediyesi, uhdesindeki 12 bin 887 metrekarelik alanın ticari alan olarak değerlendirmesine yönelik gündem maddesinin, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Ak Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmemesini yazılı açıklamayla protesto etti.

Açıklamada, "Hiç kimse bu davranışın yanına kar kalacağını sanmasın. Muratpaşalılar ve toplum çıkarına duyarlı bütün insanlarımız, bu sabotajın hesabını siyasi ve hukuki zeminde soracaktır" denildi.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararı sert bir dille eleştirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bugün gerçekleşen meclis toplantısı için, “Siyasetin değil kente hizmetin görüşüldüğü, kentin ve kamu yararını önde tutulan kararların alındığı bir oturum olmasını beklerdik.

Ama boşuna beklemişiz. Yeşilova Mahallemizde, Fen İşleri Müdürlüğümüzce kullanılan 12 bin 887 metrekarelik alanın çevre plan kararları ile uyumlu hale getirilip, bölgedeki ticari aks gelişimine de uygun olarak daha nitelikli kullanımı amacıyla kamu yararı doğrultusunda ticari alana dönüştürülmesini talep etmiştik.

Bölgenin gelişimine engel olan Belediyemiz mülkiyetindeki arsayı değerlendirip, elde edilecek geliri Antalya'mızın kalbi Muratpaşa'mızın devam eden projelerinde harcamayı hedeflediğimizi de beyan etmiştik.

Ancak, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki taşınmazlarını tek tek ihale ederken, otogar alanının satışı yoluna başvururken sadece 'evet' tuşuna basanlar, Muratpaşa'da yaşayan her insanımızın hakkının olduğu bir araziyi, kişi değil kamu yararına değerlendirme talebi olunca 'ittifakla' farklı bir cephe oluşturmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Hesabı Sorulacak"

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısını, 'siyasi tavırla' hareket eden 'ittifak'ın, kaleme aldığı 'kamu mülkünü değersizleştirme, kente hizmeti engelleme' senaryosunu çok başarılı şekilde canlandırılmasına sahne olduğunu iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi teamülleri bu kararı alabilmek adına çiğnenmiştir. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kendisini Büyükşehir Belediyesi'nin en üst karar organı Belediye Meclisi yerine koyarak meclise görüş bildirmiş, seçilmiş meclis üyeleri de ne yazık ki o görüş doğrultunda karar almıştır.

Meclis üyelerinden oluşan İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 'olumlu' görüşü yok sayılmıştır. Bugün, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, kamu yararı ilkesi Ak Parti ve MHP gruplarınca hançerlenmiştir.

Bu kent, kamu mülkünü değersizleştirenleri, siyaseti, topluma hizmetten önde tutanları asla unutmaz. Siyaseti, topluma hizmetten önde tutup, kamu mülkünü değersizleştirerek, 'büyük vebal altına' girenleri, topluma hizmeti engelleyenleri, Muratpaşalı ve her gün Muratpaşa'nın cadde ve sokaklarını kullanan insanlarımız adına şiddetle kınıyoruz.

Hiç kimse bu davranışın yanına kar kalacağını sanmasın. Muratpaşalılar ve toplum çıkarına duyarlı bütün insanlarımız, bu sabotajın hesabını siyasi ve hukuki zeminde soracaklardır."

yukarı çık
0
Paylaşım