Menu
RSS

KUTSO Başkanı: ‘Sebzede Zehir’ Haberi 2. Rus Uçağı Vakasıdır

KUTSO Başkanı: ‘Sebzede Zehir’ Haberi 2. Rus Uçağı Vakasıdır

ATV Haber’de yayınlanan “Yemeğimize zehir katıyorlar” haberine tepki gösteren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay çok sert açıklamalarda bulundu. 07 Şubat 2018 tarihinin akşam kuşağında yer alan

ATV Ana Haber programında “Yemeğimize zehir katıyorlar” haberinin, rant haberciliğinin en çirkin örneklerinden biri olmakla kalmadığını belirten KUTSO Başkanı Günay, haber ile zaten zor günler geçiren yaş sebze ve meyve ihracatımıza da adeta bir kurşun sıkıldığını belirtti.

Günay açıklamasına şöyle devam etti.

Ülkemizin yaş meyve sebze ihracatının %20’sini tek başına gerçekleştiren, örtü altı üretimin %87’sine sahip, 325.050 ton ile domates üretim alanında ülke birincisi,

yaş sebze/meyve üretiminde ise 1.419.806 ton ile rekor bir değere sahip olan bölgemiz dünyanın sayılı örtü altı üretim alanlarındandır.

ATV Haber bu yıl 2017 - 2018 üretim sezonunda çiftçiyi hedef alan haberler serisinin üçüncü haberini yaparak açık bir kötü niyet ortaya koymuştur.

Yine daha önce bölge çiftçimizin doğal afetlerden büyük zarar gördüğü dönemde “Zam Şampiyonu Domates” haberini yapmış ve çiftçimizin tepkisini çekmişti.

Hiçbir bilgi, belge veya bilimsel çalışmaya dayanmayan bu son haber de gerçekle bağdaşmamaktadır.

Haberde siyah takım elbiseli ve kim olduğu belirtilmeyen ancak laboratuvar içinden konuşarak bilim adamı algısı veren kişinin herhangi bir yetkinliğe sahip olduğu konusunda kuşkularımız vardır. Zira ilgili kişinin ne adı ne de sanı bellidir.

Ayrıca; mezkûr haberde yer alan sebze ve meyvelerin doğasını bozacak kimyasalların eczanelerde satıldığı iddiası son derece gülünç ve abestir.

Zira bahsedilen bu kimyasalların ihracatı, ithalatı ve kullanılması Gıda ve Tarımcılık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanmış dururumdadır.

Ayrıca Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir türlü eski haline dönemeyen yaş sebze ve meyve ihracatımız, yapılan bu tür asılsız haberler ile derin yaralar almaktadır.

Bizim nazarımızda uçağın düşürülmesiyle yada kendi ürünlerimizde zehir olduğunu belirterek ihracatımıza zarar vermemiz arasında bir fark yoktur.

Üretici birliklerinin hayata geçirilemediği, Çiftçi örgütlenmelerinin başarısız olduğu ülkemizde zaten savunmasız durumda olan çiftçimiz iyice oyuncak haline getirilmiştir.

Her ne kadar çiftçilerimiz haberin muhatabı olarak kendilerini görseler de, haber içerisinde bahsi geçen asılsız ve dayanağı olmayan hususlar Tarım bakanlığımız ve hükümetimiz tarafından son 10 yılda yürütülen gıda güvenliği ve iyi tarım uygulamaları gibi konuları tümden aşağılamakta hatta yok saymaktadır.

Olayın en acı tarafı da konunun direk muhatabı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan henüz bir açıklama yapılmamış olmasıdır.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üreticimizin, komisyoncumuzun ve tüccarımızın yanında ve savunucusu olduk. Ekonominin üretimden tüketime bir zincir olduğunu belirterek zincirin bir halkasının zarar görmesinin ekonomiyi tümüyle etkileyeceği defalarca belirttik.

Tarımsal ekonominin zor günler geçirdiği dönemde böyle düşüncesizce hatta kötü niyetle yapılmış bir haberi kabullenmemiz mümkün değildir.

Haber ve haberi yapan kurum hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak, 6112 sayılı kanun çerçevesinde tekzip hakkımız kullanılacak ve ilgili meslek komiteleri üyelerimizin,

bölge çiftçilerimizin haklarının korunması amacıyla ve tarım sektörünün gelişmesinde kullanılmak üzere maddi ve manevi tazminat davaları açılacaktır.

yukarı çık
0
Paylaşım