Menu
RSS

Korkuteli’nde “Salatalık” Siyasetine “Ahlaksızlık” Vurgusu

Korkuteli’nde “Salatalık” Siyasetine “Ahlaksızlık” Vurgusu

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, yanında Korkuteli İYİ Parti İlçe Başanı Cemal Tıknaz’la birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından gönderildiği belirtilen zarfın içinde salatalık bulunmasını ahlaksızlık olarak niteleyen İl Başkanı Başaran,

siyasetin amaçlarından birinin ahlak seviyesinin oluşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran basın toplantısında konu ile ilgili olarak şunları söyledi:  

“Halka rağmen siyaset yapanları, Korkuteli’ni ranta açanları teşhir etmek, SALATALIK siyaseti yapan ahlaksızları şikayet etmek için bugün bir araya geldik.

İnsanın ömrü, günler değil, eserleri, hizmetleri kadardır. Hizmet, sektör olamaz, ancak sanat'dır. Fark şudur: Hizmet ettirme değil, etmektir. Doğru siyaset memleketin imkanlarını kendi lehine kullanmak yerine kendi imkanlarını memleket için feda etmektir.

Siyasete girenlerin orantısız şekilde zenginleştiği bir ülkede olmak istemiyoruz. Siyasetin amaçlarından biri belirli bir ahlak düzeyinin, ahlaki seviyenin oluşturulması ve sürdürülebilir kılınmasıdır.

MHP'li Korkuteli belediye başkanı ÖMER NİYAZİ İŞLEK, halka rağmen siyaset, halka karşı icraat yapmakta ısrarcı olmaktadır. Siyasi terbiyeden maalesef nasiplenememiştir. Çukur siyaseti yapmaktadır. Korkuteli ilçe başkanımıza zarf içinde gönderdiği " salatalık ”

onun bize gönderdiği karakteri, çukura düşmüş kişiliği, halkın nezdinde " sıfır " olan itibarıdır.

İYİ Parti İl Başkanı olarak, Türk siyasetinde örneğine pek rastlanmayan bu siyasi ahlaksızlığı kınıyorum”

 İyi Parti Korkuteli ilçe başkanı Cemal Tıknaz ise il başkanından sonra olayın nasıl geliştiğini anlatarak, Korkuteli belediye başkanın tarafına göndermiş olduğu bir zarf ve İçinden çıkanlar ile ilgili olarak bu basın toplantısını düzenlediklerini söyledi.

Konunun ayrıntılarını anlatan Tıknaz, belediye başkanı tarafından kendisine zarf içerisinde salatalık göndermesini şöyle nitelendirdi:

“Görüyoruz ki ilçemizi belediye başkanı olarak yönetmeye talip olmuş ve halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanı bu yapmış olduğu seviyesiz hareket ile sadece bana değil kendisine oy veren vermeyen tüm ilçe halkına seviyesini ve yapısını göstermiştir.

Ayrıca Türk Örf ve adetlerinde böyle bir eylem yoktur, ne devlet erkânında ne de aile geleneklerinde bu tarz bir saygısızlık kabul edilemez.

Bu eylem Cemal Tınkaz olarak şahsıma değil büyük iyi parti ailesine yapılmış bir terbiyesizliktir. Tarafımıza yapılan bu eylem bizim için artık onur meselemiz olmuştur.

Bizim yapmış olduğumuz siyaset anlayışında şahsi menfaat ve çıkar yoktur. Ama gelin görün ki Niyazi işlek yapılan ve yapılacak olan hiçbir proje ile ilgili bizlerle paylaşmamış ilçede her şeyi kulaktan duyma söylemlerle öğrendiğimiz bir durumdayız.

Sön meclisimizde ilçemizde yapılan yatırımlar ile ilgili olarak 6 maddelik bir soru önergesi verdik, umuyoruz ki önümüzde ki ilk mecliste bu sorduğumuz sorulan cevabını alır Korkuteli j halkımız ile paylaşır kafalardaki soruların cevaplarını alırız.

Elimizde denetim raporları mevcut ve en son mecliste bu rapor meclis tarafından onaylanmıştır. Ama açıklanan bu denetim raporunda gördüğümüz ve İncelemeler sonucunda tespit ettiğimiz bazı sıkıntılı durumların olduğunu tespit ettik.

Bu konu ile ilgili olarak da hukuksal haklarımızı kullanacağımızın tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

Bu yaşadığımız iğrenç olay taşı doğru yere atığımızı ve ne kadar haklı olduğumuzu açık olarak göstermektedir.

Aslında sorulması gereken bir belediye başkanı neden ve niçin bir ilçe başkanına salatalık gönderir?”

yukarı çık
0
Paylaşım