Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Konyaaltı CHP Kadın Kolları Adayı Yeliz Solmaz: Partimizi İktidar Yapacağız

Konyaaltı CHP Kadın Kolları Adayı Yeliz Solmaz: Partimizi İktidar Yapacağız

Antalya CHP’de kadın kollarındaki seçimler hızla tamamlanmakta. Konyaaltı İlçe Kadın Kolları seçimi de 20 Şubat Perşembe günü yapılacak ve iki aday yarışacak. Adaylardan Yeliz Solmaz bu konuda oldukça iddialı.

Yereldeki iktidara genelde de iktidarı ekleyerek halkımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız diyor.

Solmaz siyasette kadının rolünü en iyi gören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçları olduğunu belirterek, kadınsız siyaset başarısız sonuçlara gebedir dedi. Partilerin alan çalışmalarında en temel çalışkan ekibin kadınlardan oluştuğunu, ev ev, kapı kapı gezen,

birebir halkla yüzyüze propaganda yapan, karşılığında sadece ve sadece partisinin iktidar olmasını ve gelecek kuşaklara daha iyi bir ülke bırakmasını hedefleyen, belli kademelere seçilme sözkonusu olduğunda da “unutulan”, listelere bir zahmet yazılan,

milletvekili, il ve ilçe başkanı olma sözkonusu olduğunda adı bile anılmayan kadınların kendi güçlerinin ne kadar önemli olduğunun bilincine varması gerektiğini söyledi.

İlçe Kadın kolları başkanı olduğunda yapacakları konusunda kongrede daha geniş bir açıklama yapacağını belirten Solmaz, yapacakları konusunda şu ipuçlarını verdi: Kadına fiziksel ya da ruhsal şiddet uygulanmaması, bu şiddetin saklanmaması hususunda seminerler verilmesini sağlamak,

Evliliğe adım atacak gençlerimizin daha iyi bir evlilik hayatı sürdürebilmeleri için belli bir eğitimden geçmelerini sağlamak, Sosyal medyanın daha doğru kullanımı, yanlış haberlerin araştırılmadan doğru olarak kabul edilmesini engellemek amacıyla

kadınlarımıza aydınlatıcı seminerler sunmak, Konyaaltının denize yakın olmayan yerlerinde yaşayan kadınlarımıza geziler düzenlemek, Aylık bir program dahilinde mahalle sorunlarını görüşmek ve sorunlarımızı yakından takip edip daha çabuk çözümler üretmek.

Anne Baba olmak isteyen aile üyelerine eğitimlerle destek sağlamak

Yeliz Solmaz Kimdir? 

“1980 yılında İstanbul’da doğdum. İşletme Fakültesi mezunuyum. Akdeniz Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde ikinci üniversitemi okumaktayım. 5 yıl süre ile İngilizce öğretmeni olarak görev yaptım. Evliyim, eşim Matematik öğretmeni ve bir oğlumuz var.

18 yaşımda İstanbul Pendik ilçesinde CHP üyeliğim başladı. Eşimin görevi nedeniyle uzun süre yurtdışında bulundum.5 yıl Yunanistan Gümülcine’de Resim ve Seramik ile ilgilendim. Şiir yazıyorum.

Almanya’da 3 yıl yaşadım ve bu süre içinde aktif olarak Ruhr Öğretmenler Derneği’nde Türkçemizin gurbetteki çocuklarımızın tarafından daha iyi öğrenilmesi adına çalışmalarda bulundum. Almanya’da Gençlik bakanlığına bağlı olarak Alman okullarında seminerler verdim.

2019 yılında Antalya Konyaaltı Uncalı mahalle muhtarlığına adaylığımı koyarak seçimlere katıldım. Konyaaltı Uncalı mahallesinde ikamet etmekteyim. YELİZ SOLMAZ”

yukarı çık
0
Paylaşım