Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Ortak Açıklama: YSK Kanuna Uygun Karar Vermeli

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Ortak Açıklama: YSK Kanuna Uygun Karar Vermeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye’nin seçim sürecinden süratle çıkmasının gerektiği yönünde vurgu yaptı. Son olarak, AKP, İstanbul’un tüm ilçelerinde oyların yeniden sayılması için

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu. CHP lideri şöyle devam etti: “YSK hukuk güvenliğini sağlamak zorundadır. Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. Neye itiraz ettik, itiraz hukuk içinde olmalı.

Seçimleri düzenleyen yasanın 112’nci maddesi delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları incelenemez diyor. Varsa bir şey delilini koyarsın itirazını yaparsın. YSK sandık güvenirliğini bozar bir sürecin içine girmiştir. Hukuk devleti ise kanunda bir gerekçesi vardır.

Hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK’daki hakimlere sesleniyorum. 38 ilçeyi yeniden sayacağız diyorlar. Hangi gerekçeyle neden? Islak imzalı tutanaklarda AKP’nin temsilcisinin imzası var, MHP’nin temsilcisinin imzası var, bizim imzamız var.

Niçin seçim sırasında tutanaklara şerh düşmediler? Benim YSK yargıçlarından istediğimi ıslak imzalı tutanakları önünüze koyup karar verin, yarın çocuklarınızın yüzüne bakacaksınız. 38 ilçede yeniden sayım, niçin yeniden seçim?

Bir demokrasi olayıdır, ya demokrasi adına karar verilecektir ya da demokrasi yargıçlar tarafından katledilecektir.”

Akşener: Kenan Evren’i Bir Fersah İleriye Taşımış Bir Erdoğan’la Karşı Karşıyayız

Akşener ise şöyle konuştu: “Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır, ‘Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur’ denilerek, bugün itibariyle sandık sonuçları kabul edilmemekte, milli iradeye ihanet edilmektedir.

Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren’i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan’la karşı karşıyayız. AKP kazanana kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur.

Erdoğan’a bir çağrım daha var o da şudur: Bedel ödeme korkuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. YSK hakimlerine sesleniyorum torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir durumda olun. Hukuk ve bilim veriye dayanır.

Bilgiye belgeye dayanır hislere yer yoktur. İnsanlarımızın rahatlaması lazım. İmamoğlu’nun 15 bin oyunu beğenmemek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Ekonomiye odaklanılması lazım Türkiye’nin rahatlaması lazım.

Polisin askerin yargının bir terör örgütüne nasıl peşkeş çekildiğini bu ülkenin insanları ağlayarak izlediler. 15 Temmuz darbe kalkışması oldu. Bu millet köprüden sokaktan bu devleti topladı getirdi.”

yukarı çık
0
Paylaşım