Menu
RSS

Kaş CHP'den Kaputaş Çalışmasına Tepki

Kaş CHP'den Kaputaş Çalışmasına Tepki

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Kaputaş Plajı'nda belediye tarafından yürütülen çalışmalara tepki gösteren CHP'liler, çalışmaları inceledi. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kaş Belediyesi'nin CHP'li Meclisi Üyesi Mehmet

Nazif Karacan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaputaş Plajı'nda yürütülen çalışmaları inceledi.

İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kaputaş'ta yürütülen çalışmaları eleştirerek, "Kaputaş Plajı ve Kaputaş Kanyonu, birinci derecede doğal SİT ve koruma altında.

Defalarca yasal olmayan çalışmaların durdurulması yolunda alınan mahkeme kararlarına, duyarlı insanların tepkisine rağmen, Kaş Belediyesi bir yolunu bularak burada doğaya aykırı tadilatlarını sürdürdü.

Şimdi de foseptik tankı yerleştirildi. Var olan çay bahçesi yıkılarak, 'Anıtlar Kurulu kararına uyuluyor' denilerek, daha büyük bir çay bahçesi yapılıyor. Belediye burayı koruma değil, büyük bir tesise dönüştürüyor. Plajdaki yapıları büyütme çabasında.

Buraya iş makineleri indirilerek büyük bir inşaat çalışması yürütüldü. Plajın doğallığı yok edilmek üzere. Buna yetkililer bir an önce 'dur' demeli" dedi.

Milletvekili Mustafa Akaydın da "Kaputaş Plajı çok özel, birinci derecede doğal SİT olan, doğal bir miras. Burada gördüğümüz manzara, yapılan çalışmalar dünyanın en güzel plajını, doğal mirası perişan etmiş durumda.

Burada yapılan çalışmalar, yapılmaya başlanan tesis doğal dokuya büyük zarar vermiş. Buradaki doğal yapıya aykırı yapılaşma, yakın gelecekte buranın muhteşem manzarasını, doğal yapısını yok edecektir.

Vatandaşımızın ve çevrecilerin buranın doğal bir müze olarak korunması talebi var. Mevcut yapılaşma ve durum tüm duyarlı çevreleri tedirgin etmektedir. Kaş Belediyesi'nin, Anıtlar Kurulu'nun bu toplumsal sese kulak vermesini istiyoruz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım