Menu
RSS

İmamoğlu: Mevlana'nın Ve Hacı Bektaş Veli'nin Ahlakıyla Bu Kenti Yöneteceğiz

İmamoğlu: Mevlana'nın Ve Hacı Bektaş Veli'nin Ahlakıyla Bu Kenti Yöneteceğiz

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde bir araya geldiği tapu sorunu olan vatandaşlara seslendi. Vatandaşlara tapu sorunlarını çözeceği yönünde söz veren İmamoğlu, 6 maddelik taahhütname imzaladı.

İmamoğlu, ''Biz size iyi dil kullanacak, güler yüzle, kibirden uzak, herkesi kucaklayan, derin bir hoş görüyle yöneteceğiz. Mevlana'nın ve Hacı Bektaş Veli'nin ahlakıyla bu kenti yöneteceğiz. Adaletle yöneteceğiz'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında, Yeşilpınar Mahallesi'nde ''Eyüpsultan İmar ve Tapu Paneli''ne katıldı. İmamoğlu'na CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Emel Bilenoğlu eşlik etti.

Yaklaşık bin mahallelinin katıldığı panelin moderatörlüğünü Bilenoğlu yaptı. Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, İstanbul'un her mahallesinde yaşanan tapu sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti.

İmamoğlu, ''Vatandaşların elinde tapu tahsis belgesi varsa, bu anlamda hak elde etmişse, insanları hakkınızda şüphe etmeye sevk edecek hiçbir davranışta bulunmayacağız. Mutlaka hak sahibi vatandaşlara tapusunu, öncelikle vermeyi de size söz veriyorum.

Planlama yapılacak. Öncelikle insanlar oyalanmayacak. Vatandaşın kafası karışmayacak. Bir mahallede plan süreci yıllar yılı oyalayarak insanları ötekileştirerek paylaşmadan insanlara süreçle ilgili bilgi vermeden yıllarını yemeyeceğiz,

gelir gelmez plan sürecini hızlıca ilçemizle beraber dayanışma halinde çözeceğiz. İnsanların plan sorunu kalmayacak'' dedi.

''İBB Garantör Olacak''

''Farklı kurumlarla yapılan sözleşmede belediye garantör olacak ve vatandaş asla yalnız bırakılmayacak'' diyen İmamoğlu, ''Kentsel dönüşüm bir çile olmaktan çıkacak, kabul olmaktan çıkacak.

Eğer o bölgede vatandaşın beklentisini karşıladıktan sonra rant elde ediliyorsa, o bölgenin insanıyla o bölgenin çıkarları için harcanması konusuyla ilgili de vatandaşımıza söz veriyorum. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değildir.

O mahallenin düzeninin yitirmemesini, komşulukların dağılıp gitmemesine de dikkat edilecek. İnsanların yerinde dönüşümle yaşadıkları yerde mülk sahibi olmaları sağlanacak.

Yani sürgün mürgün yok kardeşim. İstanbul'da insanlar yerlerinde edildiğini biliyorum. Aynı şekilde komşuluk düzeninizin korunduğu bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

''Henüz Depremi Test Etmedik''

Bu sistemde kiracıları da gözeteceklerini ifade eden İmamoğlu, ''Kentsel dönüşüm sonunda bir bölgede konut fazlası varsa, o bölgede yıllarını geçirmiş, yaşamış kiracılara ucuz konut elde etme konusunda yardımcı olunacak.

Yani kiracıları yok saymayacağım. Ben biliyorum öyle semtler var ki 25 yıldır mülk sahibi ama 25 yıldır kiracı oturuyor. Kiracının imkanları varsa ona da mülk sağlanacak, uygun koşullarda satışı yapılacak. Hayal değil bunlar" şeklinde konuştu.

''Nitelikli mesken elde edilmesi konusunda derin bir tecrübeye sahibim'' diyen İmamoğlu, ''Sizi, kamu eliyle aldatan bir anlayışa, bizim dönemimizle beraber son vereceğiz. Bu şehir depremi test etmiş bir şehir. Henüz depremi yaşamış bir şehir değil.

Sorunları çözmediler. Yanına, siyasetin konusu olmaması gereken sorunu, damarına kadar siyasete soktular. Birçok yerde iflas ettiler. Tek yaptıkları, boş kamu arazilerinde lüks konut yaparak, oradan buldukları paranın da

İstanbul'a 5 kuruşu uğramadan uçup gittiği bir sistemdir bu'' dedi.

''Samimiyetimize İnanın''

İmamoğlu, kendisine imzalaması için tapu sorunlarını çözümüne yönelik taahhütname uzatılınca, ''Geçen hafta da imzalamıştım. Mükerrer olmasın'' dedi. ''Arkadaşlarıma okuttum, incelettim. Kuru kuruya imzalamıyorum.

Arkadaşlarıma sordum, 'Hemen imzala' dediler. 'Neden' dedim. 'Biz daha fazlasını veriyoruz' dediler'' şeklinde konuşarak, taahhütnameyi imzaladı. ''Bu imzanın anlamlı hale gelmesi için, beni ve Bilenoğlu'nu seçmeniz gerekecek'' diyen İmamoğlu,

''Bizim yüreğimize, samimiyetimize ve ayrımcılık yapmayacağımıza inanın. Biz size iyi dil kullanacak, güler yüzle, kibirden uzak, herkesi kucaklayan, derin bir hoş görüyle yöneteceğiz. Mevlana'nın ve Hacı Bektaş Veli'nin ahlakıyla bu kenti yöneteceğiz. Adaletle yöneteceğiz'' dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım