Menu
RSS

Eski Başkan Akaydın'ın 4 Kez Cezalandırılması İstendi

Eski Başkan Akaydın'ın 4 Kez Cezalandırılması İstendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, 2009-2014 yılları arasındaki başkanlık döneminde 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede Akaydın'ın 4 kez cezalandırılması talep edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009-2014 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Akaydın hakkında, 2012 ve 2013 yıllarında toplam 4 kez görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla iddianame hazırladı.

İddianamenin ilk suçlamasında, 2012 yılında belediyenin borçlanma miktarının, kesinleşmiş bütçe gelirinin yüzde 10'unu geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınmayarak borçlanmaya gidilmesi gösteriliyor. Mustafa Akaydın ile birlikte eski Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen, Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Necibe Ünal'ın görevini kötüye kullandığı kaydedildi.

Yüzde 10'luk Borç Limiti Aşıldı İddiası

İddianamede Mustafa Akaydın'a ikinci suçlama ise yine 2012 yılında Döşemealtı ilçesindeki iki parselde planlama bölgesini bir bütün olarak ele almadan parsel bazında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 5000'lik Nazım İmar Planı değişikliğine olumlu oy vermesi olarak gösterildi.

Mustafa Akaydın ile eski Genel Sekreter Mehmet Aktekin, eski Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Ali İhsan Topçu'nun 2013 yılında yine kesinleşmiş bütçenin yüzde 10'unu aşan borçlanmada İçişleri Bakanlığı'ndan izin almadığı için görevini kötüye kullandığı iddia edildi.

Mahkeme Kararına Rağmen

İddianamede dördüncü suçlamada da Mustafa Akaydın'ın 2013 yılında Büyükşehir Meclisi'nde, Konyaaltı ilçesinde daha önce mahkeme kararıyla park olarak kullanım kararı bulunan bölgeyi, mahkeme kararına rağmen plan değişikliği yapılarak tekrar ticari parsel oluşturulmasına oy vermek suretiyle görevini kötüye kullandığı belirtildi.

Akaydın'ın İfadesi

Mustafa Akaydın, şüpheli sıfatıyla vekili aracılığıyla başsavcılığa verdiği ifadesinde, belediyeyi borç yükü altında devraldığını ve işlerin yürümesi amacıyla borçlanmaya gittiğini kaydetti.

Yüzde 10'luk borçlanma limitinde belediyenin ortak olduğu şirketlerinin gelirlerini de hesapladıklarını kaydeden Akaydın, aynı işlemi yapan başka belediyelerin suçlanmadığını ifade etti. Akaydın ifadesinde, suçlu olduğunu düşünmediğini, görevini kötüye kullanma amacı olmadığını, tek amacının belediyenin işlerini yürütebilmek olduğunu aktardı.

Savcılık, Mustafa Akaydın'ın yargılanmasının gerçekleştirilmesini ve üzerine atılı suçlardan 4 kez cezalandırılmasını talep etti. Akaydın için 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken iddianamede adı geçen belediye bürokratları Mehmet Aktekin, Bayram Özen ve Ali İhsan Topçu hakkında da Antalya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım