Menu
RSS

Erdoğan’dan AB Çıkışıyla Referandum Sinyali: 81 Milyona Gideriz, Sorarız

Erdoğan’dan AB Çıkışıyla Referandum Sinyali: 81 Milyona Gideriz, Sorarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Worl Forumu’nun kapanışında yaptığı konuşmada, BM’nin yapısına değinerek, “BM adalet arayışının üründür. BM adalet arayışının tesisi olsun diye kurulmasına rağmen şu an itibariyle BM ne yazık ki adalet arayışına bir cevap oluşturamadı.

Dünyanın değişik yerlerinde BM gayretleri var. BM Güvenlik Konseyi’nden çıkan kararlar var. Gördüğümüz gibi kararlarda alınan netice yok.

Afganistan’ın hali ortada, Suriye’nin, Yemen’in, arakan hali ortada. Bütün bunlara rağmen şu an itibariyle BM maalesef bir şey yapamıyor. Hepsinden önce Kıbrıs ortada. Kıbrıs çözülemedi. Birçok girişimler yapıldı.

Özellikle çok kararlı bir adımı biz yine orada BM görüşmeler yaparak attık. Sayın rahmetli Kofi Annan’la adım attık ve yoğun çalışmalar oldu. İsviçre’de çalışmalar yaptık herhangi bir netice alınamadığı gibi alınan kararın tam aksi bir netice çıkmasına rağmen güney Kıbrıs tam tersi referandum kararı vermiştir.

AB’ye almayacağız demelerine rağmen aldılar ve Kuzey Kıbrıs’ı dışarıda bıraktılar. Bu BM’nin itibarının kaybına neden oluyor. O dönemin Amerika başkanı Bush idi, bush tabi bir talimat verdi, dedi ki bu işi sen çözeceksin.

Sana bu görevi veriyorum. Bir netice alamadık. Ondan sonra başkanlar çözemedi. Şimdi durum aynı devam ediyor. Birçok zirveler yapıldı. Maalesef hep beklenen Türkiye’den bu şekilde çözüme ulaşmaz” dedi.

AB süreci

AB'de sona yaklaşıldığı işaretlerini görüyorum, Bir an önce yaklaşırsa da biz de istikametimizi çizsek diye bekliyorum. Kaç yıldır bekliyoruz böyle zulüm olmaz. Hiçbir alanda bizimle mukayese edilemeyecek ülkere AB'ye üye yapıldı.

Türkiye ile ilgili olarak sudan sebeplerle bizim karşımıza geliyoruz. Bu mantıkla giderse AB konusunda bize düşen 81 milyona gidip onların kararına bakmak. Arkadaşlarımla da bir masaya yatıralım, 'Tamam' denildiği anda hemen adımımızı atarız.

yukarı çık
0
Paylaşım