Menu
RSS

Eğitim İş’ten ÖSYM’ye: Ölçemeyen, Seçemeyen Ve Yerleştiremeyen Merkez!

Eğitim İş’ten ÖSYM’ye: Ölçemeyen, Seçemeyen Ve Yerleştiremeyen Merkez!

ÖSYM tarafından yapılan son sınavdaki yerleştirme konusunda hata yapıldığını söylemeleri üzerine Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, ÖSYM’ye yeni bir açılım yaptı; Ölçemeyen, Seçemeyen ve Yerleştiremeyen Merkez! 

Iltar; “ÖSYM’nin sürekli tartışılır bir kurum haline geldiğini belirten Iltar, son sınavda da yerleştirmeler konusunda ÖSYM’nin adında geçen “öğrenci seçme” işini hakkıyla yapamadığını her fırsatta gösteren ÖSYM, son yaptığı puan hesaplaması itirafıyla “öğrenci yerleştirme” konusunda da uzman olmadığını göstermiştir” dedi.

4.237 ADAYA KİM HESAP VERECEK?

Iltar sınav sonucu yerleştiği söylenenler ile yerleştirilemeyenlerin hesabını kim verecek diye sorduğu yazılı açıklamasında “yapılan hata sonucunda 1110 adayın daha önce ilan edilen yerleştirmesinin değiştiğini, 1628 adayın daha önce bir programa yerleştirilmediği duyurulmuşken şu anda yerleştiğini, daha önce bir programa yerleştirildiği ilan edilen 1499 adayın ise an itibariyle herhangi bir programa yerleşemediği itiraf edilmiştir.

Meslek lisesi çıkışlı adayları ilgilendiren ve ön lisans kontenjanları alanında yapılan bu hata, toplamda 4237 öğrenciyi etkilemiştir.

Özellikle daha önce bir programa yerleştiği ilan edildiği halde şuanda hiçbir programda yerleşemediğini öğrenen adayların, mağduriyeti büyüktür.

Her yıl vahim hatalarla gündeme gelen ÖSYM, bu yıla 2 büyük hatayı sığdırmayı başarmıştır. 11 Temmuz’da 2 milyon adayın puanlarını yanlış hesaplayarak sıralamayı değiştiren kurum, son hatasıyla bizi yanıltmamıştır” dedi.

ÖSYM’NİN ÖZÜR DİLEME LÜKSÜ OLAMAZ!

“ÖSYM’nin basın duyurusu her ne kadar “özür diliyoruz” cümlesiyle sonlansa da, maalesef bu özürler, ortadaki mağduriyetleri gidermemektedir” diyen Iltar ÖSYM Genel Başkanı Ömer Demir’in bir an önce istifa etmesi gerektiğini ifade ettiği açıklamasını şöyle tamamladı;

“Bir devlet kurumu olan, güvenilirliğine zarar gelmemesi gereken, sorumluluk alanlarına dair faaliyetleri için bütçe sıkıntısı çekmeyen ve bu bütçeyi de yurttaşların vergisinden sağlayan ÖSYM, özür dileme lüksüne sahip değildir!

Yıllar boyunca yarış atı gibi yarıştırılan, bir sınava odaklanan gençlerimizin umutları ve onları tüm imkanlarını seferber ederek geleceğe hazırlamaya çalışan ailelerinin umutları, temelinde matematik olan bu işlemlerde hata yapmayan, güvenilir, adil bir kurumu hak etmektedir.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Bu hataları artık alışkanlık haline getirmiş ÖSYM’den hesap sorulmalı ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle de yargılanan ÖSYM Genel Başkanı Ömer Demir, istifa etmelidir”

yukarı çık
0
Paylaşım