Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Eğitim İş Antalya; Milli Eğitim Bakanlığı ‘Anadilde İletişim’le Ne Anlatmak İstiyor?

Eğitim İş Antalya; Milli Eğitim Bakanlığı ‘Anadilde İletişim’le Ne Anlatmak İstiyor?

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı yazılı açıklamada ‘7 Eylül 2017 tarihinde Antalya da yapılan “ortaöğretim genel müdürlüğü öğretim programları formatörlük eğitici eğitimi çalışmasında” da dile getirilen,

temel beceriler ve yeterlilikler bölümünde yer alan ifadelerden “anadilde iletişim” ile kastedilmek istenen nedir?’ diye sordu.

Iltar 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ne tür sorunlarla başladığını anlattığı açıklamasında müfredatta yapılan değişikliklerin ve sonrasında da bazı değişikliklerin talimatla kaldırılmasının yapılan hatayı affettiremeyeceğini söyledi.

Iltar sorunları ve eğitimde nelerin yaşandığını şöyle açıkladı;

“5 Eylül 2017 itibari ile eğitim emekçileri görevlerine başladı. Yeni müfredatların tanıtımı, yeni ders kitaplarının incelenmesi ve yıl içinde yapılacak faaliyetler konusunda zümre toplantıları devam etmektedir.

Okullara gönderilen ders kitapları incelendiğinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyet tarihi ve onun yaptığı devrimleri birkaç sayfa ile geçiştirmeye çalışan bir müfredatla karşı karşıyayız. Milli olmayan bir müfredatı kabul etmiyoruz.                   

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın; Yeni müfredatta “Atatürkçülük kaldırıldı” eleştirilerine “yeni müfredatta beden eğitimi ve spor dersi zorunludur.

9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda burada Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor.”  Şeklinde verdiği yanıt düşündürücüdür ve bu konudaki yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

Ayrıca kitapların içeriğinin ilk incelemelerinde yazım hataları, uygunsuz resim ve karikatürler bulunmaktadır.

Altıncı sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma kitabının 13. Sayfasında ve Öğretmen Kılavuz Kitabının 31. Sayfasında yer alan ve sosyal medyada da görülen ayı resmi ve resimdeki el hareketi bir skandaldır.

2010 yılından beri “değerler eğitimi” adı altında bu ve buna benzer etkinliklerle değerlerimiz mi değiştirilmeye çalışılmaktadır?

Milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen yazı ile acilen bu sayfaların yırtılıp imha edilmesi ve tutanakla bildirilmesi yapılan bu hatayı affettirir mi?

Ders kitaplarının basımı ve incelemesi Milli Eğitim Bakanlığının yetkisinde iken bu ciddiyetsizlik ve vurdumduymazlık nasıl olur, harcanan paraların hesabını kim verecek. Kamu çalışanlarına %3.5 oranında zam verilirken eller titremektedir.

Bu yapılan hatadan dolayı trilyonlar ise çöpe atılmaktadır. Sorumlular cezalandırılacak mıdır?

7 Eylül 2017 tarihinde Antalya da yapılan “ortaöğretim genel müdürlüğü öğretim programları formatörlük eğitici eğitimi çalışmasında” da dile getirilen,

temel beceriler ve yeterlilikler bölümünde yer alan ifadelerden “anadilde iletişim” ile kastedilmek istenen nedir? Bu bölünme hazırlığı mıdır?

Bir milleti millet yapan unsurlardan biri de dildir. Anayasamızın 3. Maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi dili Türkçedir”

yukarı çık
0
Paylaşım