Menu
RSS

Eğitim İş Antalya: MEB’de Hukuksuzluklar Bitmiyor!

Eğitim İş Antalya: MEB’de Hukuksuzluklar Bitmiyor!

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde disiplin cezası nedeniyle müdür yardımcılığı görevinden alınıp başka bir okula öğretmen olarak gönderilen Alime Yıldırım'ın, yeniden aynı okula müdür yardımcısı olarak atandı. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Antalya Şubesi (Eğitim İş) Başkanı Fatin Iltar,

düzenlediği basın toplantısında Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nin müdür yardımcılarından Alime Yıldırım'ın bir soruşturma sonucunda bu görevinden geçen yıl alındığını söyledi.

Yıldırım'a disiplin cezası uygulandıktan sonra Kalkan Ortaokulu'na öğretmen olarak atandığını ileri süren Iltar, "Alime Yıldırım yaz döneminde yönetici atamaları için mülakata başvurmuştur. Müfettiş raporuyla görevden alınan kişi mülakata alınarak geçer puan almıştır.

Bu kişinin, Kaş'ta Mustafa Kocakaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne müdür yardımcısı olarak atandığı tespit edilmiştir. Görevden alındığı okulun müdür yardımcısının başka bir yere tayin olmasından sonra Yıldırım, okula yeniden müdür yardımcısı atanmıştır" diye konuştu.

Iltar konuşmasında şunlara değindi;

“Gün geçmiyor ki İl Milli Eğitim Müdürlüğünün haksız,  hukuksuz uygulamaları eksik olmuyor. Değerlerden ve hukuktan bahseden Milli Eğitim Müdürlüğü kendisi hukuk tanımıyor.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri başkanlığınca hazırlanan 10/08/2016 tarih ve 41903909-663.05/35 sayılı müfettiş raporu ile

Kaş İlçesi Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Pansiyondan sorumlu Müdür yardımcısı vekili Alime YILDIRIM yapılan soruşturma sonucu 5442 Sayılı İl İdaresi kanununun 8/C maddesi gereğince yöneticilik görevi üzerinden alınmış, disiplin cezası uygulanmıştır.

Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Pansiyondan sorumlu Müdür yardımcısı vekili olarak çalışırken yöneticilik görevi müfettiş raporu ile üzerinden alınan Kalkan Ortaokulu öğretmeni Alime YILDIRIM, yaz döneminde yönetici atamaları için mülakata başvurmuştur.

Müfettiş raporu ile görevden alınan kişi mülakata alınarak geçer puan almıştır. (Alınan duyumlara göre mülakattan geçersiz puan almış, daha sonra puanı geçer hale getirilmiştir.)

 Müfettiş raporuna göre görevden alınan kişi; eğitim öğretim yılı başlarken yayınlanan yönetici atama listesinde KAŞ / Mustafa Kocakaya Mesleki ve Teknik A.L. Müdür yardımcısı olarak atandığı tespit edilmiştir.

Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdür yardımcısı, başka okula görevlendirilerek şahsa özel kadro açılmış ve Alime YILDIRIM tekrar soruşturma sonucu görevden alındığı okula İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından müdür yardımcısı olarak görevlendirilmiştir”

Fatin Iltar, iddiaların incelenmesi için Antalya Valiliği’ne olayı dosya halinde sunduklarını ve bu konudaki hukuksuzlukların araştırılıp gerekli sonuca gidilmesini istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ise aşağıdaki soruları yöneltti;

İl Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz?

1-Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdür yardımcısını başka bir okula/kuruma neden görevlendirdiniz?

2-Bu görevlendirmeyi, hangi yasa ve yönetmeliklere göre yaptınız?

3- Müfettiş raporu ile yöneticilik görevi üzerinden alınan birisi tekrar idareci olabilir mi?

4-Soruşturma ile görevden alındığı okula o okulda bulunan müdür yardımcısı mevcut iken tekrar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilmesi ne kadar yasal ve ne kadar etiktir?”

yukarı çık
0
Paylaşım