Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Devrim Kök: Başkanlık Sistemi Bir Rejim Değişikliği Anlamına Gelir

Devrim Kök: Başkanlık Sistemi Bir Rejim Değişikliği Anlamına Gelir

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Devrim Kök referandum çalışmaları kapsamında Kumluca İlçesindeydi. İlk ziyaretini Kumluca Muhtarlarıyla Muhtarlar derneğinde yapan Kök, muhtarlarla sohbet edip, 16 Nisan’da yapılacak anayasa oylaması için Neden ‘’Hayır’’ denmesi gerektiğini anlattı.

Kök konuşmasında; 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da devletimizin ve Cumhuriyetin yıkılmaz yapı taşları olan yasama, yürütme ve yargının tek kişide toplanıp toplanmaması oylanacaktır.

Parlamentonun kapısına kilit vurma eğilimindeler. Tabi bunu mecazi anlamda söylüyorum. 550 tane milletvekiline siz oturun bir kişi karar versin demektir bu ki, demokrasiden son derece uzaktır.

Meclisi işlevsizleştirdiği gibi 50 tane daha Milletvekili olsun diyor. Asırlar önce Kağanlar bile bir karar verecekse önce danışır sonra uygulamaya geçerdi. Eğer danışılanlar kağan gibi düşünmezse kağan kararından vazgeçerdi.  

Sadece Tehdit Ve Karalama Yöntemi İle Çalışma Yürütüyorlar

Ne dediler? ‘’ Hayır diyenler teröristtir.’’ Bu söz halkımızdan büyük tepki aldı. Buna rağmen ısrarla bunu sürdürmekteler. Halka 18 maddenin ne olduğunu söylemiyorlar, sadece tehdit ve karalama yöntemi ile çalışma yürütüyorlar.

Bizim hukukçularımız 18 maddeyi tek tek anlatıyor halkımıza ve bunu insanların anlayacağı dilden yapıyorlar.

Evet Denirse Devletimiz Aile Devletine Dönüşecek

Başkanlık sistemi bir rejim değişikliği anlamına gelir. Bunun en güzel örneğini Azerbaycan’da görmekteyiz. Azerbaycan’ın kurucu lideri Ebufez Elçibey Azerbaycan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Rusları ülkesinden göndermiştir.

Ruble yerine kendi ülkesinin parası olan Manatı bastırmış ve en önemlisi ülkesindeki doğal kaynakları devlete bağlamış ve dolayısıyla halkın yararına kullanmıştır. Ta ki Haydar Aliyev başa geçip, başkanlığı getirene kadar.

Doğal kaynaklar yabancı şirketlere satılmış ve görevi oğlu İlham Aliyev’e devretmiştir. Geçenler de hepiniz biliyorsunuz İlham Aliyev eşini baş danışman yaptı.

Bugün ülkemize gelince damatlar Bakan, kızı danışman oluyor. ‘evet’’ denirse tüm bunlar resmileşmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile devletine dönüşmüş olacaktır.

Geçenlerde meclise domatesi, biber, patlıcanı götürdüm, bunun adı emek dedim AKP sıralarından güldüler bana. Bir ay kadar önce Hollanda tarım bakanıyla görüştüm ülkemizde adamlar Konya kadar bir ülke ama tarım gelirleri bizim 3 e katlıyor.

Nasıl olur diye sordum. Çiftçimiz bizim için değerli biz onları baş tacı yapıyoruz dedi bana. Kendi bakanımıza bunları anlatıyorum, onlar iyi mi biliyorlarmış diyor.

Bakanlar Dinlemedi Bile

Antalya da en değerli iki sektör var bizi tarım diğeri turizm. İkisinin başında duran bakanlarda bulundukları bakanlıkların branşında değiller. Bunun için bakanın yanına gittim hazırlıklı gittim tek tek anlattım çözüm önerilerini ama umursamadı bile.

Televizyon da cübbeli biri çıkıyor ve diyor ki: çok şükür ben ilkokul bile okumadım diyor. Okuyamamaya bir şey demiyorum, imkanı yoktur okuyamamıştır ama bu adam şükrediyor okula gitmedim diye, aynı adam kayınvalidenin eli öpülmez diyor.

Kayınvalidemiz bizim annemizdir. Böyle çağdışı bir zihniyet olabilir mi? Arap kültürünü alıp bize İslam kültürü diye anlatıyorlar.

Muhtarlarla olan toplantının ardından İlçe Başkanlığında partililerle buluşan Milletvekili Devrim Kök; ardından İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu ile beraber Büyükalan Mahallesinde heyelan sonucu evleri zarar görmüş aileleri ziyaret etti.

yukarı çık
0
Paylaşım