Menu
RSS

Deveci: 16 Nisan En Çok Kadınlar İçin Önemli

Deveci: 16 Nisan En Çok Kadınlar İçin Önemli

CHP Antalya İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kumluca’da referandum çalışması yaptılar.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci bir konuşma yaptı.

Cumhuriyetimiz Ve Ülkemiz Tehdit Altında

Deveci yaptığı konuşmada “Hayatı güzelleştiren, yaşanır kılan emekçi kadınların günü. Biraz sevinçli ve biraz da buruk bir gün. 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanması kolay elde edilmiş bir kazanım olmadı.

Emeğimizin, özgürlüklerimizin bugüne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde, Laik demokratik Cumhuriyetimiz ve ülkemiz tehdit altında.

Terör, şiddet, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde, hiç yeri yokken, saray saltanatını ve tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı, bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır” dedi.

Buna İzin Vermeyeceğiz

Deveci şunları söyledi; “Biz kadınlardan, Cumhuriyetle tanıştığımız laik yaşamdan, çağdaş ve eşit birey olma yolunda kavuştuğumuz kazanımlarımızdan, zorlu mücadelelerle geliştirdiğimiz haklarımızdan vazgeçmemiz isteniyor.

Buna izin verecek miyiz? HAYIR! Kadın-erkek eşitliğine inanmadığını açıkça söyleyen bir anlayışın, Bütün yetkileri tek başına ele geçirmesine izin verecek miyiz? HAYIR!

Yaşama, yarına hayatın her alanına kadın zekası ve eli değmediği sürece çağdaşlaşmak mümkün değildir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; kadına seçme ve seçilme hakkı verildiği meclisten, kadın vekillere söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise dönüştürülmesine izin verecek miyiz? HAYIR!

Ülkemizde; kadınlarda ortalama yaşam süresi 79 yıla çıktı ama okulda eğitim görme süresi ortalama 6.5 yıldır. Yap-Boz tahtası haline getirdiğiniz eğitim sisteminde, çocuklarımızın heba olmasına izin verecek miyiz? HAYIR!

16 Nisan En Çok Kadınlar İçin Önemli

Bizler siyasetin emekçi kadınları, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları olarak biliyoruz ki; 16 Nisan en çok kadınlar için önemli..

Gerçek demokrasiye ancak; eşit hak ve özgürlükler, eşit temsil, eşit katılım ile ulaşabileceğimiz gerçeğini vurgulayarak, huzurun ve barışın egemen olduğu bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz.

Halkı etnik, dinsel, siyasal açıdan bölmeye çalışmanın vebali büyüktür.

Hep Birlikte Yaşamaya Devam Edeceğiz

Bu yurtta hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Yöneticiler, milletvekilleri, iktidarlar halkın istemlerine önem verdikleri sürece değer kazanırlar. Ama unutmayınız ki; bölen karşısında, halkın birleşen gücü geleceği kurar.

Baharın geldiği, toprağın yeniden tohumu besleyip büyüttüğü gibi seksen milyonun ihtiyacı olan umudu yeniden yeşerteceğiz. Huzur, barış ve özgürlük tüm yurdumuza egemen olacak. Halka ve halkın gücüne inancımız tamdır.

Cumhuriyetin varoluşunu hazırlayan ve bu ülkenin sahibi olan biz kadınlar, size kadın aklı ve duyarlılığı ile çağrı yapıyoruz; Haydi kadınlar, sesimizi gücümüzü birleştirelim, eşit ve özgür günler için kucaklaşıp geleceğimizi birlikte inşa edelim.

Hayır’lı sabahın sahibi olmak için bir yürüyüş eyleyelim… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

CHP’li Kadınlar basın açıklamasının ardından Kumluca’da esnaflara ve sokaktan geçen vatandaşa çiçek takdimi yaptılar ve hayır oyu istediler.

Daha sonra CHP Kumluca ilçe binasında toplanan CHP’lilere hitaben İl Başkanı Mustafa Erdem bir konuşma yaptı.

Erdem, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların emekçi kadınlar gününü kutladığı konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

“Biz bu mücadeleyi vermek zorundayız. Kimseyi kırmadan, dökmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanın ülkemiz bu rejim değişikliğine ‘hayır’ diyecek ve hep birlikte bu başarıyı yakalayacağız” diye konuştu.

Toplantı sonrası CHP’li kadınlar Kumluca’da ev ziyaretlerinde hem günü kutladılar hem de referandumda Hayır oyu için çalışmalar yaptılar.

yukarı çık
0
Paylaşım