Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerarası Seyahat Sınırlaması 1 Haziran İtibariyle Kaldırılmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerarası Seyahat Sınırlaması 1 Haziran İtibariyle Kaldırılmıştır

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu: Koronavirüs salgını küresel düzeydeki sınamalardan biridir. Hamdolsun, milletimizin verdiği destekle en az sıkıntıyla geçiren ülkelerin başında geliyoruz.

Sadece ülke içindeki insanımıza sahip çıkmakla kalmadık 126 farklı devletten vatandaşlarımızı ülkemize getirdik, hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Salgın sürecinde çok güçlü bir koordinasyon sağladık.

Testleri yaygınlaştırarak salgını kontrol ardında tutuyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ilaç fabrikaları da üretime başladı. Şu ana kadar ürettiğimiz 3 bin 626 solunum cihazının bin adedini ihraç ettik.

Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran itibariyle tamamiyle kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

İdari izinde bulunan veya esnek çalışan kamu personeli normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve gündüz bakımevleri 1 Haziran'da açılacak.

Kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları değerlendirilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günü belli saatlerin istisna olması uygulaması devam edecek.

65 yaş üstü işletme sahibi vatandaşlarımız temizlik, maske, mesafe şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecek.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasını 18 yaşa indiriyoruz. Bu yaşların tamamı çarşamba ve cuma günleri 14-20:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağına tabii olmayacak.

Çay bahçeleri, kıraathane, yüzme havuzu, türü işletmeler saat 22:00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Nargile satışı ve eğlence mekanları bu kapsamın dışındadır.

Dinlenme tesisleri 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Plajlar, milli parklar, bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek. Müze ve ören yerleri 1 Haziran'da açılıyor.

Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçecek. Spor tesisleri gece 24:00'e kadar hizmet verebilecektir.

Deniz turizmi, balıkçılığı ile ilgili sınırlamalar belirli kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları, millet kıraathaneleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren faaliyetlerini sürdürebilecek. Açık havada oturma yerleri olan konserler saat 24 ile sınırlı olmak üzere başlayacak.

Ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyu ile paylaşacaktır.

yukarı çık
0
Paylaşım