Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

CKD Antalya Şubesi Kahvaltıda Buluştu

CKD Antalya Şubesi Kahvaltıda Buluştu

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi (CKD) yeni yönetim dayanışma amacıyla kahvaltılı toplantı düzenledi. Oldukça kalabalık bir kitlenin katıldığı kahvaltıda konuşan dernek başkanı Ayşegül Kantarcılar, ülkenin son durumuna değindi.

Kantarcılar yaptığı konuşmada cumhuriyet kadınlarının ne denli önemli olduğuna değinerek “Aydınlarının gözaltına alındığı, özgür düşünce ve özgür iradenin cezalandırıldığı, sen ben ayrımının yaşandığı, artan terör olaylarında her gün onlarca askerin polisin şehit edildiği, halkın can güvenliğinin olmadığı bir ülke haline geldik.

Başkanlık sistemi ile ülkemize ve Cumhuriyetimize yapılmak istenen iç ve dış oyunları görüyoruz, bunlarla her birimiz dernek başkanı, her birimiz yönetici gibi çalışarak mücadele etmeliyiz, edeceğiz de” dedi.

Kantarcılar şunları söyledi; “10 Aralık 2016 tarihinde yaptığımız genel Kurulumuz sonucunda seçilen yeni yönetim Kadromuzla tanışmak, kaynaşmak, derneğimizi daha ileriye taşımak için el ele vererek beraber çok güzel oluşumlara imza atacağımız yeni döneme ‘merhaba’ demek için bugün burada bir araya geldik.

Yıllarca Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kadınlar olarak, sahiplenme, sahiplenilme, ait olma duygularını bize hissettiren ve en önemlisi Cumhuriyetimize olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödeme imkanını bize sağlayan geniş ailemizin adıdır Cumhuriyet Kadınları Derneği.

Ülkemizde yaşanılan sürece bakarsak Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin ne kadar önemli bir misyonu olduğunu hepimiz görebiliriz.

Bir araya gelme fırsatını yakaladığımız böyle etkinliklerde isterdik ki; Atatürk’ün destan yazarak kurmuş olduğu dünyada bir eşi dahi olmayan cumhuriyetimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz, neler yapabilirizi konuşalım.

Lâkin süreç o kadar sıkıntılı, çetin ve tehlikeli ki bizler cumhuriyetimizi korumak adına siyasî kimliklerimizi derneğimizin kapısında bırakarak, çatısı, Atatürk, cumhuriyet ve ulusal bütünlük olan derneğimizde; kadına, ülkemize, gençlerimize, geleceğimize yapılmak istenenlere karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele edebilmeliyiz.

Aydınlarının gözaltına alındığı, özgür düşünce ve özgür iradenin cezalandırıldığı, sen ben ayrımının yaşandığı, artan terör olaylarında her gün onlarca askerin polisin şehit edildiği, halkın can güvenliğinin olmadığı bir ülke haline geldik.

Başkanlık sistemi ile ülkemize ve Cumhuriyetimize yapılmak istenen iç ve dış oyunları görüyoruz, bunlarla her birimiz dernek başkanı, her birimiz yönetici gibi çalışarak mücadele etmeliyiz, edeceğiz de.

“Tarihî yaşadığımız gibi yazdık fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazım” diyen ulu Önderimizin emanetini, bu topraklarda tek cumhuriyetçi! tek Atatürkçü! olarak kalsak dahi son nefesimize kadar koruyacağımıza, ülkemizin çıkarlarını kişisel menfaatlerimiz üstünde tutacağımıza sizlerin de huzurunda söz veriyoruz”

Toplantıya katılan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, bir önceki dönem başkanlığını yürüttüğü derneğin bayrağını Ayşegül Kantarcılar’a teslim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım