Menu
RSS

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: AKP, Ermenek’te Provakosyon Peşinde!

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: AKP, Ermenek’te Provakosyon Peşinde!

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Ermenek Mahallesi’nde uzun süredir Antalya kamuoyunda konuşulan Ermenek Mahallesi tapu sorunu konusunda Antalya AKP’li yöneticilere ateş püskürdü.

Uzun yıllardır kanayan bir sorunu CHP’li Muratpaşa Belediyesi tarafından çözülme çabalarını sabote edenlerin AKP Antalya yöneticileri ve milletvekilleri olduğunu ileri süren Şahin, belediye tarafından büyük risk alınarak çözüme ulaştırılmaya çalışılan

Ermenek Mahallesi ihalelerinde “ihalelere katılan AKP’li ilçe yöneticileriniz ve mahalle temsilcileriniz ile çomak sokacaksınız sonra ihaleleri sabote edip, ‘sanki rant varmış’ gibi bir hava yaratmaya çalışacaksınız. Bu siyaset yüzsüzlerini anlıyoruz!” dedi.

“Millet menfaati üzerine oturup, provakasyon çıkaran siyasi alçaklara cevabımızdır” başlığıyla Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili “vatandaşın sorununu çözmek yerine bundan oy devşirmeye çalışan AKP’li siyaset yüzsüzlerini ürküttü” ifadelerini kullandı.

Şahin tarafından yapılan zehir zemberek yazımı açıklamada şunlar belirtilmekte:

“Muratpaşa Belediyemiz, yıllardır çözülemeyen Ermenek mahallemizdeki mülkiyet sorununu çözmek için büyük fedakarlıkla çalışıyor. Sorunun yüzde 70 oranında çözülmesi;

fincancı katırlarını, rant çevrelerini, vatandaşın sorununu çözmek yerine bundan oy devşirmeye çalışan AKP’li siyaset yüzsüzlerini ürküttü.

4706 sayılı kanunun 5. Maddesine göre; Hazine arazileri 2000 yılından önce yapılaşmış ise, yüzde10’unu peşin yatırmak üzere beş yıllık vade ile taksitle hak sahibine satılabiliyor.

Ermenek mahallemizde Hazine değil de belediye arazisi olduğu için taksitle değil, İhale Kanununa tabi olarak satılabiliyor. Belediye üzerine kalan arazilerin de, 4706 sayılı yasa hükmüne dahil edilerek satılabilmesi için 2015 yılında,

Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal, Ermenek Mahallemizin sorununun çözümü için taslak hazırladı.

2015 yılı Haziran ayında, TBMM’de milletvekili olan tüm partilere ve Antalya Milletvekillerine durumu anlatmak ve taslağı sunmak için özel bir toplantı düzenledi.  Toplantıya iktidar partisinden bırakın il, ilçe başkanı, milletvekilini, bir temsilci bile katılmadı.

Bununla yetinmeyip, konuya ilişkin tasarıyı dosya halinde tüm Antalya Milletvekillerine ulaştırdı.

Hazırlanan taslak; CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından kanun teklifi olarak 2015 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu ve halen komisyonlarda bekletilmektedir.

Bu teklifte CHP’li milletvekilleri dışında hiçbir Antalya milletvekilinin imzası dahi yoktur.

Hem 2015 yılında Muratpaşa Belediyesi’nin çözüm için AKP olarak yaptığı davete katılmayacaksınız, hem TBMM’ye sunulan kanun teklifine AKP’li milletvekilleri olarak imza atmayacaksınız, bununla da yetinmeyip,

2015 yılından beri de komisyonlarda bekleteceksiniz, hem de çıkıp Muratpaşa Belediyemiz’in risk alarak, büyük fedakarlık yaparak hayata geçirdiği çözüme, ihalelere katılan AKP’li ilçe yöneticileriniz ve mahalle temsilcileriniz ile çomak sokacaksınız

sonra ihaleleri sabote edip, ‘sanki rant varmış’ gibi bir hava yaratmaya çalışacaksınız. Bu siyaset yüzsüzlerini anlıyoruz!

Bu siyaset yüzsüzleri aslında;

Ermenek Mahallesi’nde yaşayan insanların sorunlarının çözülmesinden, kendileri veya kendilerinin belirlediği çevrelerin değil de, Ermenek Mahallesi’nde yaşayanların mülkiyet sahibi olmasından,  kendi ihalelerinde olduğu gibi ‘özel maddelerle’ adrese teslim ihaleler olmadığından rahatsız.

CHP ve CHP’li belediyeler; kentin yaşayanları ile birlikte ürettikleri çözümlerle, projelerle sizi rahatsız etmeye devam edecek”

yukarı çık
0
Paylaşım