Menu
RSS

CHP Manavgat İlçe Başkanı Coşar’dan Ak Parti’ye: Ne Oldu da Rantçı Projeyi Savunur Oldunuz?

CHP Manavgat İlçe Başkanı Coşar’dan Ak Parti’ye: Ne Oldu da Rantçı Projeyi Savunur Oldunuz?

AKP Manavgat İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu’nun yaptığı basın toplantısındaki sözleri üzerine CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar basın toplantısı düzenledi. Coşar basın toplantısında AKP Manavgat İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu’nun daha önceden

Ulualan ile ilgili olumlu konuşurken ne oldu da rantçı projeyi savunur hale geldiğini sordu.

Manavgat’ın Hangi Değerleri İçin Mücadele Verdiniz?

CHP Manavgat İlçe Başkanı Coşar konuşmasında AKP Manavgat ilçenin bugüne kadar Manavgat’ın değerleri için mücadele etmediğini söyleyerek, AKP ilçe Başkanı Halimoğlu’na “Şimdiye kadar Manavgat’ın hangi değerleri için mücadele verdiniz?” diye sordu.

Coşar konuşmasında şunlara değindi:

“Şimdiye kadar Manavgat’ın hangi değerleri için mücadele verdiniz bizde sormak isteriz. Üniversite yerine cezaevi yapıldı sesiniz çıkmadı, Titreyengöl’de Sorgun çamlığına yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi yapıldı ihaleye çıkartıldı yine sesiniz çıkmadı, 

Manavgat ikiye bölen ucube dediğimiz beton yığını üst geçitlerin yapılmasına sesiniz çıkmadı, Manavgat’ın kalbi güzelim Türkbeleni’ni betonlaştıran projeye sesiniz çıkmadı. Anlaşılıyor ki siyaset üstü dediğimiz Manavgat’ın geleceği olan Ulualan için yine sesiniz çıkmadığı gibi

projenin sözcülüğünü yapmaktasınız. Üç golf oteli ile mi Manavgat’ta turizm sezonu 12 aya çıkacak, işsizlik çözülecek ve ekonomi iyiye gidecek. Çok uzağa gitmeye gerek yok bunun en güzel örneği Belek’tir. Belek’te turizm 12 ay mı buradan soralım.

Belek’teki golf otellerinden esnaf faydalanıyor mu, otellerin önündeki sahiller halka açık mı, golf otelleri Serik’te işsizlik sorununu çözüyor mu. Türkiye’nin en büyük yatak kapasiteli turizm kenti Manavgat’ta kaç tane 5 yıldızlı otel 12 ay açık kalmaktadır.

Turizm de sıkıntılar yaşayan Manavgat’ın şu anda 5 yıldızlı otele ihtiyacı var mıdır?”

Akp Manavgat Gerçeklerden Uzak Basın Açıklaması Yapıyor

“Geçtiğimiz günlerde AKP İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu’nun yapmış olduğu Manavgat halkının yaşadığı sorunlara, turizm işçisinin, turizm emekçisinin, esnafının, üreticinin sorunlarına, yaşanan ekonomik krize, yokluğa, yoksulluğa,

işsizliğe değinme gereği duymadan gerçeklikten uzak basın açıklaması ile ilgili bu basın açıklamasını yapıyoruz.

Başta söylemek isteriz ki Ulualan Manavgat’ın geleceği için bir nefestir. Tüm Manavgat halkını ilgilendiren siyaset üstü gördüğümüz Ulualan’a yapılması düşünülen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf otelleri ile ilgili projesi sonucu bütün STK’lardan, derneklerden,

sendikalardan, siyasi partilerin çoğunun içinde bulunduğu Manavgat Uluala’nı Koruma Platformu oluşturuldu. Manavgat için siyaset üstü birliktelik ve mücadele örneği gösteren Ulualan’ı Koruma Platformu kentin çeşitli merkezlerinde imza stantları kurarak halkı bilgilendirerek

Ulualan Manavgat halkının olmalıdır diyerek yaklaşık 90 bin imza toplandı. Hatırlatmak isteriz Ulualan Koruma Platformu oluşumundan hemen sonra Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen ile birlikte siyasi partileri ziyaretleri programında ilk olarak AKP İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Ne Oldu da Halimoğlu Sözünden Dönüp Rantçı Projeyi Savunur Oldu?

 Ziyaret esnasında AKP İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu  “Manavgat menfaatleri için her türlü adımı atmaya biz hazırız” diyen ilçe başkanı iken ne oldu da Manavgat halkının kabul etmediği rantçı projenin sözcülüğünü yapmaya başladı.

Manavgat’ın geleceği olan siyaset üstü dediğimiz Ulualan’a yapılacak rantçı projeyi kendisi Manavgat’ta yaşayan kişi olarak halkın tepkisine rağmen nasıl rıza göstermektedir. Dün söyledikleriyle bugün söyledikleri birbirini tutmuyor.

Ayrıca yapılan toplantıda Manavgat halkının seçtiği iki AKP’li milletvekili kendi yerlerinde misafir gibi oturarak Manavgat halkının karşı çıktığı Ulualan’a yapılacak projeyle ilgili hiç fikir beyan etmediler. Halkın karşı çıktığı bu rantçı projeye ne kadar zaman daha sahipleneceksiniz.

Manavgat halkı sizleri Manavgat’ın sesi olun diye meclise gönderdi. Oysaki Manavgat’ın değerleri ranta kurban verilirken sizin hiç sesiniz çıkmamaktadır.

Şimdiye Kadar Manavgat’ın Hangi Değeri İçin Mücadele Verdiniz?

Şimdiye kadar Manavgat’ın hangi değerleri için mücadele verdiniz bizde sormak isteriz. Üniversite yerine cezaevi yapıldı sesiniz çıkmadı, Titreyengöl’de Sorgun çamlığına yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi yapıldı ihaleye çıkartıldı yine sesiniz çıkmadı, 

Manavgat ikiye bölen ucube dediğimiz beton yığını üst geçitlerin yapılmasına sesiniz çıkmadı, Manavgat’ın kalbi güzelim Türkbeleni’ni betonlaştıran projeye sesiniz çıkmadı. Anlaşılıyor ki siyaset üstü dediğimiz Manavgat’ın geleceği olan Ulualan için

yine sesiniz çıkmadığı gibi projenin sözcülüğünü yapmaktasınız. Üç golf oteli ile mi Manavgat’ta turizm sezonu 12 aya çıkacak, işsizlik çözülecek ve ekonomi iyiye gidecek. Çok uzağa gitmeye gerek yok bunun en güzel örneği Belek’tir.

Belek’te turizm 12 ay mı buradan soralım. Belek’teki golf otellerinden esnaf faydalanıyor mu, otellerin önündeki sahiller halka açık mı, golf otelleri Serik’te işsizlik sorununu çözüyor mu. Türkiye’nin en büyük yatak kapasiteli turizm kenti Manavgat’ta kaç tane

5 yıldızlı otel 12 ay açık kalmaktadır. Turizm de sıkıntılar yaşayan Manavgat’ın şu anda 5 yıldızlı otele ihtiyacı var mıdır. AKP İlçe Başkanı Yusuf Halimoğlu bunların cevabını öncelikle verin ondan sonra rantçı projenin sözcülüğünü yapın.

Ayrıca Kültür ver Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, bir belediye başkanının katıldığı telekonferans toplantısında iki bakanın açıkladığı Serik Belediyesi’nin 500bin TL’lik rüşvet aldığı itirafı yaşandı.

Olayın üzerinden kaç ay geçti halen tık yok. Alenen kabul edilen Serik’te ki rüşvete niye sesiniz çıkmıyor.

Söyledikleri Proje İle Belediyenin Projesi Aynı Değil

AKP İlçe Başkanı’nın da katıldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın toplantısında Sayın Bakanın toplantıda projenin başından beri belediye ile iletişim halinde olunduğu ve bakanlığın projesi ile belediyenin projesinin benzer olduğu gibi yanlış bilgilendirmesi sonucu

yanlış algı yaratmak istemesine Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen toplantıda söz alarak tüm resmi yazışmalarıyla ve projesiyle sunum yaparak açıklığa kavuşturdu. Projelerin benzer olmadığını tamamen farklı olduğunu dile getirdi.

Belediyenin projesinde sahillerin tamamının halka açık olduğu, günübirlik kullanım alanları, aktivite alanları, eğlence merkezleri, alternatif spor alanları Manavgat ekonomisine katkı sağlayacak marina ve çekek yeri olan projedir.

Kısacası belediye başkanımız toplantıda turizm bakanı tarafından ısrarla yaratılmak istenen bu yanlış algıyı aydınlattı. AKP İlçe Başkanı’nın halen belediye başkanımız Şükrü Sözen’in aydınlattığı yanlış algı üzerinde direterek ısrar etmesini bunun üzerinden

siyaset yapmasını ve halkı bu şekilde yanlış bilgilendirmesini anlamak mümkün değildir. Siz neyin peşindesiniz ki halen belediye başkanımız tarafından belgeli şekilde açıklaması yapılmış bir konu ile ilgili halkı yanlış bilgilendirerek konuyu saptırmaktasınız.

Manavgat halkı tek yürek olup Ulualan için mücadelesini sürdürecektir.

Hangi 5 Yıldızlı Otelin Sahilinden Halk Yararlanıyor?

Ayrıca Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve İlçe Başkanı’na inşaat mühendisi olarak bu iki projenin nereleri aynı sorusunu soruyoruz. İlçe başkanından bakanlığın ve belediyenin projelerindeki farkı kavramasını dersine iyi çalışmasını öneriyoruz.

Turizm bakanının toplantıda yaptığı açıklamayı onaylarcasına Ulualan’da golf otelleri yapılınca sahilin kapanmayacağını,  halkın kullanımına açık olduğunu söyleyen AKP İlçe Başkanı’na Antalya’dan Alanya’ya kadar içinde

Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un da otellerinin de bulunduğu hangi 5 yıldızlı otelin sahili halka açıktır. Kendisinden bu soruyu da cevaplamasını istiyoruz. Halkı yanlış bilgilendirmekten vazgeçin.

Ulualalan’da yapılması planlanan Manavgat halkının karşı çıktığı yaklaşık 90 bin imzanın toplandığı projenin sözcülüğünü yaparak bunun üzerinden belediyeyi suçlayarak yanlış algı yaratan AKP İlçe Başkanı’nı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Ulualan ile ilgili tutumumuz değişmeyecektir. CHP Manavgat İlçe Örgütü olarak Ulualan için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Ulualan, çocuklarımızın geleceğidir. Manavgat halkınındır, ranta kurban verilmeyecektir.

Titreyengöl Bakanlığın Projesidir

AKP İlçe Başkanı’nın aynı şekilde geçtiğimiz yıllarda Titreyengöl’de Sorgun çamlığında ağaçların katledilerek yapılan Aquapark ve AVM ile ilgili Manavgat Belediyesini suçlamasını anlaşılır değildir.

Burada projeyi ihaleye çıkaran, bedelini alan ve onaylayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır. AKP ilçe başkanına soruyoruz Manavgat Belediyesi bunun neresinde. Bu konu ile ilgili dersine iyi çalışmasını halkı yanlış bilgilendirmemesini öneriyoruz.

Hatırlatmak isteriz vekiliniz Tuğba Vural Çokal’da ağaçların katledildiği bu projenin yanlış olduğu konusunda ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bu projeden dönmesi yönünde o bölgede basın açıklaması yapmıştır. Artık birilerini suçlamaktan vazgeçin, Manavgat’ın sorunlarını çözün.

İktidar şimdiye kadar Manavgat’a ne yaptı. Üniversite dediniz onu da yapamadınız. Nihayet bir hayırseverimiz tarafından Manavgat üniversitesine kavuşturulacaktır. Yıllardır doğalgaz dediniz ortada doğalgaz yok. Hastane dediniz ortada hastane yok.

Yine bunun için Manavgat Belediyesi’ni suçluyorsunuz. Hastane ile ilgili yine AKP ilçe Başkanı’nın halkı yine yanlış bilgilendirmesi sonucu Manavgat Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen 03 Nisan 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında sorumluluğun

Manavgat Belediyesi’nde olmadığını aşama aşama anlatmış kadastral parseller üzerinde devam eden hukuki süreçlerle, mera vasıf değişikliği işlemlerinde merkezi idarede yürütülen işlemlerin kaplumbağa hızıyla ilerlemesi sonucu olduğunu dile getirmiştir.

Bu konunun defalarca açıklanmasına rağmen anlamak istemeyen AKP ilçe başkanına biz tekrar açıklıyoruz. AKP İlçe Başkanı yaptığı açıklamada meralar için sadece Çeltikçi’de kuru ot bedeli yatırıldığını ifadelerinde belirtmiş. Ancak sayınYusuf Halimoğlu,

zannedersek genel idarece yapılan aksaklıklarını örtmeye çalışmakta.

Ancak, konulara hakim olmadığından veya yanlış kişilerden bilgi almasından kaynaklı olarak Manavgat Belediyesi’nin böyle bir 18 uygulamasına (İmar uygulamasına)  ilişkin herhangi bir işlem başlatmadığını söylemektedir.

Öncelikle devlet hastanesi yapımı için Hazine’den yapılmış herhangi bir tahsis işlemi bulunmamaktadır. Bu da Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü’nün yazısı ile belgelenmektedir.

İmar Planında hastane için ayrılmış olan alan, Aşağı Işıklar Mahallesi sınırlarında bulunmakta olup onaylı imar planı, Çeltikçi, Pazarcı, Aşağıışıklar ve Demirciler’i kapsamaktadır. Daha önce Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’in açıkladığı gibi

hukuki sorunların bir kısmı çözülmüş, ancak 18 uygulaması (imar uygulaması) sınırı içinde kalan Çeltikçi’deki 208 ada 8,10, 47, 48 nolu parsellerin vasıfları mera olup, bu parsellerin mera vasfının kaldırılması için kuru ot bedelleri belediye tarafından yatırılmış,

21.01.2020 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. Ancak o tarihten bu yana İl Tarım Müdürlüğünden herhangi bir işlem tesis edilmemiştir. Tapuları ek’tedir. Bu parsellerin mera vasfı kaldırılmadan hastanenin bulunduğu bölgede

18 uygulaması (imar uygulaması) yapılması mümkün değildir.

25 Mart 2020 tarihinde belediye encümenince, belediye personeline yetki verilmiş olup, 18 uygulaması yapılabilmesi için ilgili parsellerin mera vasıflarının kaldırılması beklenmektedir.

Her zaman ki gibi Manavgat ile ilgili hiçbir konuya hakim olamayan AKP İlçe Başkanı’nın bu konuya da hakim olamadığını görüyoruz. Kuzey çevre yolu dediniz onunla ilgili de herhangi bir çalışma yok. Halkı yanlış bilgilendirmede varsınız iş icraata gelince yoksunuz.

Hiçbir zaman Manavgat’ın değerlerine sahip çıkmamış ve Manavgat halkının sorunlarına şimdiye kadar değinmemiş olan AKP İlçe Başkanlığı’ndan bu sorunları dile getirmesini isterdik. Corona virüs nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin en başında turizm gelmektedir.

Şu anda turizm durumu içler acısıdır. Halk gerçekten ekonomik sıkıntıdan perişan ve insanlar aç. Biz kendisinden Manavgat’ta virüs nedeniyle otellerin açılmaması sonucu işsiz kalan binlerce turizm işçilerinin, turizm emekçilerinin ve esnafın sesi olmasını isterdik.

Ekonomi kötüyken virüs nedeniyle iyice çıkmaza girmiştir. İktidar partisinin ilçe başkanı olarak bu sorulara cevap vermesini istiyoruz. Turizm işçisinin, emekçisinin ve küçük esnafın durumu ne olacak. Şu anda gösterdiğimiz fotoğraflar geçtiğimiz günlerde çekildi.

Side, Ilıca Kumköy’de, Gündoğdu, Evrenseki turizm merkezlerinde bulunan dükkanların fotoğrafları. Hepsi kapalı adeta terk edilmiş şehir gibi. Vatandaşın kira borcu, elektrik borcu, kredi kart borçları, ödenemeyen banka kredileri, vergi borçları,

SGK borçları ne olacak. Daha öncede değindiğimiz gibi yıllardır sicil affının olmayışı esnafın bankalardan kredi çekmesi neredeyse imkansız duruma gelmiştir. Ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. AKP Manavgat İlçe Başkanına soruyoruz 

İktidar partisinin ilçe başkanı olarak turizm işçilerinin, emekçilerinin, esnaflarının ve çiftçinin sorunlarına değinmeyi düşünmüyor musunuz. Halkın ekonomik sıkıntıları günden güne arttığı bu günde bunları görmemezlikten gelmeye devam mı edeceksiniz.

Manavgat turizmden dolayı yaşanan ekonomik krizden alarm veriyor. Artık vatandaş temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadır. İmkansızlıktan elektrik borcunu ödeyemediğinden dolayı elektriği kesilen vatandaşın sayısı her geçen gün artmaktadır.

Yokluk ve yoksulluk tavan yapmıştır. Pandemi döneminde şimdiye kadar açıklanan ekonomik tedbirler yeterli olmamıştır. Sosyal devletin gerekleri yerine getirilememiştir. Esnafın,  kredi borçları üzerinden tekrar kredi çekmesi sonucu bankalara olan borcu artmıştır.

İktidar partisinin ilçe başkanı olarak bu sorunları dile getirerek en kısa sürede halkın bu sıkıntılarına çözüm bulunmalıdır. Karşımızda halkın sorunlarından uzak hiçbir zaman sorumluluk almamış hep suçluyu başkalarında aramış iktidar partisi var.

Daha öncede söylediğimiz gibi önceliğiniz halk olsun İktidar partisinin ilçe başkanı olarak turizm işçilerinin, emekçilerinin, esnafın ve çiftçinin sorunlarını yaşanan ekonomik krizi dile getirin. Artık halkın nabzını tutun yaşanan işsizliğe, ekonomik krize, yokluğa ve yoksulluğa çare bulun”

yukarı çık
0
Paylaşım