Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

CHP’li Gül: Laikliği Savunmak Anayasal Bir Haktır

CHP’li Gül: Laikliği Savunmak Anayasal Bir Haktır

Okmeydanı'nda laiklik çağrısı yaptıktan sonra gözaltına alınan iki Halkevleri üyesinin tutuklanması üzerine CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, il binası önünde destek açıklaması yaptı.

Laikliği savunan gençlerin söylediklerinin altına CHP gençliği olarak imza attıklarını belirtti.

CHP Antalya il binası önünde toplanan kalabalık bir guruba konuşma yapan CHP İl Genlik Kolları Başkanı Musa Gül, “Cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşı olan laikliği her ortamda ve her koşulda savunmaya devam edeceğiz.

Laik Türkiye'nin, bizlere Atatürk'ümüzden miras kaldığını, laikliği savunmanın anayasal bir hak olduğunu anlatacağız” dedi.

Gül basın açıklamasında şunlara değindi:

“7 Haziran seçimlerinin hemen ardından hayatımıza adeta kabus gibi, artarak giren terörün, kalleş ve kanlı yüzünü, yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da, ardından da dün İzmir'de bir kez daha gördük, her ne olursa olsun biz gençler terörün her türlüsüne; gericilere ve bölücülere geçit vermeyeceğiz!

İstanbul katliamının ardından, duruma tepkilerini gösteren ve birçoğumuzun sosyal medyada izlediği videodan hatırlayacağı üzere, yalnızca laikliğe vurgu yapan ve laikliği savunan yaşıtlarımız, tutuklanarak gözaltına alındı.

Halkın içerisinde, sokakta, kahvede, hiçbir şiddet eylem içermeyen, sadece bilgilendiren, cesaretlendiren ve doğru yolu gösteren bu açıklamadan korktular! Bu gözaltı ve tutuklamalarla gerçek yüzlerini bir kez daha göstermiştir.

Onlar da iyi bilmektedir ki, fikirler akla ve mantığa bir kez yerleştiği zaman, bir kez yayılmaya başladığı zaman, onu durdurmak imkansızdır. İşte bu yüzden, dünyadaki tüm baskı ve zulümler kaybetmiştir. Fikirlere tahammülü olmayan herkes de bundan sonra kaybetmeye mahkum olacaktır.

Bizler bildiklerimizi, her zaman aynı inançla ve cesaretle söylemeye kararlıyız. Cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşı olan laikliği her ortamda ve her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Laik Türkiye'nin, bizlere Atatürk'ümüzden miras kaldığını, laikliği savunmanın anayasal bir hak olduğunu anlatacağız.

Tutuklanan arkadaşlarımızın okuduğu metne gençlik olarak imzamızı atıyoruz ve buradan tekrar ediyoruz:

Bunlar katliamlarıyla hayatı bize zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter, artık buraya kadar. Bundan sonra mahallemizde, üniversitelerimizde ne IŞİD'ciye ne de herhangi bir cihatçı gerici çeteye izin vermeyeceğiz.

Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır. Bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demek, kardeşlik demektir. İnsanca bir yaşam mücadelesi demektir. Ve Bizler söz veriyoruz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak gericiliğe ve tek adamlığa izin vermeyeceğiz. Bu ülke hepimizin”

Yapılan basın açıklamasına TMMOB Antalya Şubesi, Halkevleri, DİSK, Emekli Sen, Belediye İş Sendikası, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin yanısıra çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernekler de destek verdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım