Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

CHP’li Garip Erdoğan: İftiralarla Hukuk Önünde Hesaplaşacağız

CHP’li Garip Erdoğan: İftiralarla Hukuk Önünde Hesaplaşacağız

Sosyal medyada bir şahsın ve peşinden de bir gazetenin manşetine taşıdığı iddiaya CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan bu partimize yapılan bir saldırıdır dedi. CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan hakkında sosyal medyada bir şahsın iddia ettiği, Sabah Gazetesi Akdeniz ekinde

“PKK’lılara selamı Garip göndermiş” manşetindeki haberle ilgili olarak CHP Antalya İl Binasında basın toplantısı düzenledi.

Kepez ilçesinde CHP’nin oyunun sürekti artış göstermesinden birilerinin rahatsız olduğunu, bu rahatsızlığı verdiği için de onur duyduğunu söyleyen Erdoğan, “iktidarın partideki ve dışımızdaki yalakaları mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlar” dedi.

Kepez CHP’deki Olumlu Gelişme Birilerini Rahatsız Etti

Bizim dünyamızda ırkçılığa ve şovenizme yer yoktur diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

“Bir insanı insan yapan onun meziyetleri, karakter özelikleri yani kişiliğidir. Bizimle aynı partiden güya aynı düşünceden olması onun kişilikli, onurlu, dürüst olduğunu göstermez.

Dünyadaki tüm devrimlere bakın en büyük ihanetler, saldırılar, satmalar kendi içlerinde yaşanmıştır...

İktidar ve yandaşlarının beklentisi muhalefet içinde dolayısıyla CHP içinde bir karışıklık olsun, onlar birbiriyle uğraşsın ben de oradan gereken çıkarı sağlarım anlayışıdır...

Sizleri buraya çağırmaktan, zamanınızı, emeğinizi çalmaktan özce ülkeye dair en ufak bir katkısı olmayan bir olay yüzünden çağırmaktan dolayı mutsuzum...

İnsanlar megaloman olmamalı ama insanlar gereğinden fazla tevazu sahibi de olmamalı. Çünkü cahiller onu gerçek sanırlar.

Biz Korkmayız, Köşemize Çekilmeyiz, Sinmeyiz

Yoldaşlarım nedir Antalya'da yaşanan? Niye iktidarın bizim partideki ve dışımızdaki yalakaları mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlar?

Dostlarım, ben hem inançlı hem de kararlı bir insanım.(İnsanın kendini anlatması ne ayıp!) Ben ve arkadaşlarım Kepez İlçe başkanlığını aldıktan sonra CHP'nin buradaki oy artışına bakın, en son referandumdaki oy oranına bakın!

Bu gelişmelerin birilerini rahatsız etmemesi mümkün mü? İşte bu durum sosyal demokrasiden, solculuktan, devrimcilikten bihaber CHP içindeki birilerinin harekete geçirilmesine neden olmuştur. Bizim dünyamızda ırkçılığa ve şovenizme yer yoktur.

Hem düşünsel hem de fiili olarak üretimden uzak, halkın içinde karşılığı olmayanların bize saldırısından onur duyarız; bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir.

Bize kara çalan, saldıranlarla hukuk ve tarih önünde hesaplaşacağız. Söylediklerim açıktır. Sözcüklerin kendi zihninde yarattığı vehme inananlar ve o zavallıların arkasındaki güçler bilmeli ki biz korkmayız, köşemize çekilmeyiz, sinmeyiz.

CHP'de Kargaşa Varmış İzlenimini De Vermeyeceğim

Biraz ar, biraz haya, biraz edep diyor ve onları bu duygularla baş başa bırakıyorum.

1980 öncesindeki devrimcileri ve onların anılarını anlatırken kullandığım kelimelerden PKK'yı çıkaranlara, SHP'nin 1989 Doğu ve Güneydoğu raporunu bilmeyenler bizim anadil konusunda ne dediğimizi de anlayamazlar.

Şimdi tekrar bunları tartışmaya açarak kamuoyunu meşgul etmeye de gerek olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla CHP'de kargaşa varmış izlenimini de vermeyeceğim. CHP'nin içinde farklı düşünceler vardır, olmaya devam edecektir.

Bizim gibi solcular, devrimciler ve hatta sosyalistler de olacaktır birileri rahatsız olsa da...

Hukuka intikal ettirdiğimiz bir konuda soru da almayacağım...

Sözlerimi Nazım Hikmet'in şiirinden bir alıntıyla bitiriyorum.

" Artık şaşırtmıyor beni dostun kahpeliği,

Elimi sıkarken sapladığı bıçak.

Nafile, artık kışkırtamıyor beni düşman.

Geçtim putların ormanından baltalayarak Ne de kolay yıkılıyorlardı.

Yeniden vurdum mihenge inandığım şeyleri Çoğu katkısız çıktı çok şükür.

Ne böylesine pırıl pırıl olmuşluğum vardı Ne böylesine hür.

Buraya gelen katılan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. "Bitmedi sürüyor bu kavga sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek..."

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı; “Danışma Kurulları kendi içerisinde, bir hoşgörü üzerinde, birbirini anlayan empati kuran, birbirini dinleyen, oradan da bir ders çıkarıp hayatın içerisinde buluşturmaya çaba sarf eden bir organdır.

Ama buradan kendi içinde basına kapalı, kendi içindeki tartışmaları hiç sorgulamadan siyasi etik boyutuyla doğru değildir. Herkes oradaydı, ne söylediğimin tüm video kayıtları da zaten var.

Aynı gün danışma kuruludaki konuşmamın olduğu videoyu başsavcıya götürdüm, kendisine sundum. Benim kastettiğim, anlattığım şeylerle PKK'ya selam olsun söylemi ve de onun benzeri anlatımlar külliyen yalan olduğu kadar iftiranın ötesinde alçakça bir saldırıdır.

Kimse benim o söylemim de orada bulunan hiç kimse bu yönde bir anlamadı. Orada bulunmayan, ne hikmetse birisi, her akşam, her gece birini ele dolamış, ilçe başkanı, belediye başkanlarını,

sözde de Cumhuriyet Halk Partili olduğunu söylemeye çalışan zavallı biri, insan akıl tutulması yaşar.

Ben kendi partim içerisindeki bütün olumsuzlukları, eksikleri yanlışları paylaşırım, birbirimize dönük eleştiri de yaparız, orada tüketiriz ama oradan en sağlıklı bir biçimde yeni bir politika örmeye ve yolumuza devam ederiz.

Benim il başkanım orada, milletvekillerim orada, ilçe başkanlarım orada, danışma kurulunu dinleyenler orada, hiç kimseye böyle bir şey duymamış, ne hikmetse, her gece bu partinin bir belediye başkanını,

bir meclis üyesini, bir ilçe başkanını, önüne geleni her gece eline almış bir kamera konuşan bir zatın benim partimin içerisinde yaşam bulması, karşılık bulması beni üzer. Onu gündeme almak bile beni üzer.

Bununla ilgili konuşmak bile beni üzer”

İddiayı İleri Süreni Değil, Asıl Arkasında Olanları Çıkartmak İstiyoruz

Daha sonra konuşan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ise kendisinin divan başkanı olduğunu, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan’ın konuşmalarında iddia edilen gibi bir sözün söylenmediğini belirtti.

Kumbul, “Öncelikle bizim danışma kurullarında Divan başkanı konuşması basına açıktır daha sonraki süreç basına kapalıdır Biz burada örgüt içerisindeki her konuyu konuşuruz zaten danışma kurulumuz onun gözü referandumun değerlendirilmesi ile ilgiliydi.

Garip başkanım bu konuda değerlendirmelerini yaptı. Eğer orada bir sıkıntı olsaydı ben Divan başkan olarak orada müdahale ederdim ama Garip Başkanım yaptığı açıklamalardan hiçbirimiz bu tür bir sonuç çıkarmadık.

Bu kişiler bu iddiayı nereden çıkarttılar bunu bilmiyorum. Biz hepimiz başkanın yanındayız. Başkanımın konuşmalarında hiçbir sıkıntı yok, konuşmalarının içinde suçu yok, Tüzük ve programınızı aykırı hiç bir yanı yok.

Bu iddia tamamen bir iftiradır. Fakat biz bu iftirayı değil, onun arkasındakileri çıkartmak istiyoruz. Onun için savcılığa müracaat etti başkanım. Sadece parti içerisinde iktidar olma hevesi içerisinde, meyve veren ağacı taşlamak misali.

İlçe Başkanları, İl Başkanı, orada bulunan milletvekili ve eski milletvekillerini yıpratmayı amaçlayan bir iddia diye düşünüyoruz. Bir grubun ya parti içerisinde ya da parti dışarıdan talebiyle suçlamaların yaptığını düşünüyoruz.

Biz suçlamayı yapanların değil onun arkasındakilerle ve sadece sosyal medyada yayınlanan bir iddiayı manşetine taşıyan gazete ile ilgili sıkıntılarla ilgili savcılara müracaatını yaptı. Biz Garip başkanımızın yanındayız” dedi.

Bu Tamamen Bir Algı Yönetimi ve Karalamadır

Daha sonra konu ile ilgili olarak konuşan İl Başkanı Mustafa Erdem’de Garip Erdoğan’ın konuşmalarından böyle bir anlam çıkartmadık dedi. Erdem, CHP’deki hiçbir il ve ilçe başkanının terör ve teröristlerle ilgili böyle bir söylemin olmayacağını belirterek,

“Cumhuriyet Halk Partisi barışın partisidir, demokrasinin savunucusudur. Hiçbir terör örgütüyle ve terörle uzaktan yakından ilişkisi olmadığı gibi hiçbir yöneticisinin de böyle bir söylemde bulunması mümkün değildir. Bir kere bunun altını çiziyorum.

Bu tamamen bir algı yönetimi karalamadan ibarettir. Altında kimin ne düşündüğünü bilemiyoruz. Niyetleri ölçecek durumda değiliz. Ama danışma kurulları parti içerisindeki sorunların tartışıldığı, kendi iç hafızamızda görüşlerin sunulduğu bir kuruldur ve basına kapalıdır.

Garip başkanımın ne terörle ne teröristlerle ilgili bir söylemi yoktur. Biz oradaydık, sonuna kadar da bu referandum süreci içerisinde çok anlamlı bir şekilde uyumlu çalıştığımız arkadaşlarımızın her zaman yanındayız.

Cumhuriyet Halk Partisi ne zaman olumlu havaya girse, bir ivme kazansa dışarıdan değil kendi İçimizden ya da kendi içimizde görülen insanların bu tür yaklaşım içinde olan birileriyle hep karşılaştık bundan sonra da devam edecektir

ama biz onlara bakmayacağız yolumuza dostluk içerisinde devam edeceğiz” dedi.

Basın toplantısına CHP Konyaaltı İlçe Başkanı İlhan Buğdaycı da destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım