Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

CHP’li Erdem: 'Mevzu Başörtüsü Değil, Yara Alan Hukuktur'

CHP’li Erdem: 'Mevzu Başörtüsü Değil, Yara Alan Hukuktur'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Erdem, geçtiğimiz Pazar günü akşam saatlerinde yaşanan arbede ile ilgili yaptığı açıklamada, “Burada “evet” broşürü dağıtanların ısrarı ile broşür almak istemeyip “hayır” diyeceğim” diyenler arasındaki tartışmanın başörtüsü mağduriyetine çekilmeye çalışılması acizliktir.

Bu arada ortaya çıkan hukuksal süreçte ayrımcılıkta kamu vicdanını yaralamıştır” dedi.

Başkan Mustafa Erdem, yazılı açıklamasında “Muratpaşa ilçemizde geçtiğimiz Pazar günü saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda Referandum için açılan "evet" standında görevli bayanlar ile broşür vermek istedikleri iki bayan arasında tartışma yaşanmıştır.

Bayanlar kendilerinin “hayır” diyeceğini, dolayısı ile de bu broşürü almak istemediklerini beyan etmişlerdir. Israr üzerine zorla eline tutuşturulan broşürü yırtmıştır.

Bize gelen iddialar, broşür dağıtanların bu tepki üzerine Rabia işareti yapıp “hayır” diyen bayanın burnuna dokunarak  ‘Siz 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok’ dediği şeklindedir” görüşüne yer verdi.

Erdem, bayanlar arasında çıkan arbedede, stand görevlisi bayanın başörtüsünün düştüğü kaydedilen görüntüler mevcutken, aynı görüntülerde bayanların kavgasında erkeklerin başrole soyunduğunu gözlemlediklerini de belirttiği açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Görüntülere bakıldığında “hayır” diyen bayanların bir linçten kurtulduğu açıkça ortadadır.

Ayrıca; tartışmada “Evet” diyen taraftakilerin emniyet ifadesinden sonra serbest bırakılırken “hayır” diyeceğini beyan edenlerin nezarethanede sabahlayıp tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri de geldiğimiz durumun vahametini özetlemektedir.

İşin daha vahim tarafı Ülkemizi uçurduğunu iddia edenlerin bu küçük tartışmadan nemalanmaya çalışmasıdır.

İl Başkanı ve Dışişleri Bakanı’nın bu küçücük tartışmayı bir “kavga” hatta daha da ileri giderek “başörtüsü” üzerinden “inanç” kavgası haline dönüştürmeleridir.

Bakan Çavuşoğlu’nun sarfettiği  “İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan” cümlesinin anlamını da sevgili halkımızın takdirine bırakıyorum.”

İktidar partisinin il başkanının da sosyal medya çığırtkanlığı yaparak eski bir oyunun yeni figüranı olduğunu öne süren Erdem,

“Gezi olayları sırasında atılan “Başörtülü bacıma saldırdılar” yalanından bir kez daha nemalanmak çabasının, bu ülkeye katkı sağlamayacağını, tam tersi en iyi yapılan iş olan ayrışmayı körükleyeceğini hatırlatmak istiyorum.

"Saldırıya maruz kalan gençlik kollarımızdaki kardeşlerimize geçmiş olsun. Biz hiçbir zaman şiddetten yana olmadık, zulümden yana olmadık ancak zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz."

Diye açıklama yapan İl başkanı keşke “arkadaşlarla görüşeceğim. Gerginlik zarar verir. Sükunetle çalışmaları gerektiğini söyleyeceğim” deseydi.

Ama bugün bulunduğumuz noktadan baktığımızda, bu kampanya sürecinin “kavga” üzerine kurulduğunun bir örneği de yaşanan bu küçük tartışmanın “Terörle Mücadele Davası” boyutuna çekilmesidir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım