Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

CHP'li Erdem; ‘AKP, Özgür Basına Düşman’

CHP'li Erdem; ‘AKP, Özgür Basına Düşman’

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Gazeteci – Yazar Hüsnü Mahalli’nin, gözaltına alınmasını sert sözlerle eleştirdi. Erdem, bu tavrın ardında basına gözdağı verme, sindirme düşüncesinin yattığını, AKP’nin özgür basına tahammülü olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Erdem, uluslar arası alanda tanınmış bir gazeteci olan Hüsnü Mahalli’nin, “Devlet Büyüklerine Hakaret” iddiası ile evinde gözaltına alınmasının Türkiye’de basın özgürlüğüne vurulmuş yeni bir darbe olduğunu ifade etti.

Kaçma şüphesi olmayan, çağrıldığı zaman ifade vermeye gelecek Hüsnü Mahalli gibi gazetecinin, evinin aranarak akşamdan gözaltına alınmasının basına ve topluma yönelik bir mesaj olduğunu ileri süren Erdem şunları söyledi:

“Baştan sona yanlış Suriye politikası ile Türkiye’yi dış ve iç politikada büyük bir krize sokan AKP iktidarı, anlaşıldığı kadarı ile özellikle bu konuda yıllardır gerçekleri aykıran Hüsnü Mahalli’yi cezalandırmak istiyor. Mahalli’nin uyarılarının bir bir gerçekleşmesinin verdiği öfkeyle ona karşı bu anlaşılmaz tavır sergileniyor.

Aynı zamanda icraatlarını eleştiren az sayıdaki özgür basına da gözdağı mesajı verilmeye çalışılıyor. Bu tür baskılarla AKP’nin gazetecileri, toplumu sindirme faaliyetleri sonuç vermeyecektir.

Türkiye’yi Suriye üzerinden Ortadoğu bataklığına sokan, milyonlarca mültecinin ülkemize kaçmasına yol açan, Türk halkını ekonomik krizin içine atan AKP, yaptıklarının hesabını seçim sandığında verecektir.

Türk halkı, hayalci, tutarsız dış politika nedeni ile ülkesinin ve kendisinin çektiği ızdırabı AKP’den sandıkta mutlaka soracaktır. AKP’nin basına ve topluma yönelik baskıları onu hesap vermekten kurtaramayacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Hüsnü Mahalli’nin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirtti. Erdem, AKP’ye toplumu geren, sıkıntıları artıran b.asına ve topluma yönelik baskı politikasını hemen terk etmeye davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım