Menu
RSS

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: Milli Eğitim Bakanı Görevden Alınacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: Milli Eğitim Bakanı Görevden Alınacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  TEOG kaldırılması süreci ve öğretim yılı başında yapılan ders programı düzenlemelerinde 80 dakika ders yapma gibi sıkıntıların ortaya çıkmasında Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluğu bulunduğunu belirterek,

“Milyonlarca çocuğun geleceğini etkileyecek düzenlemeyle ilgili süreçteki özensizlik ve keyfilik, gelecek adına kaygıları arttırmıştır. Öğrenci, öğretmen ve velilerden, yaşatılan sıkıntılar nedeniyle özür dilenecek midir?

Milli Eğitim Bakanı’nın görevden alınması yoluna gidilecek midir” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, YÖK Başkanı’nın, yükseköğretimde “üzerinde iyi çalışılmayan büyük radikal değişikliklerin bazen yıkıcı tesirleri”

olabileceğini belirterek,  üniversite giriş sınavları için “istikrar”ın önemine vurgu yaptığına dikkat çekti.  Budak, “Yükseköğretim için istikrar aranırken, ortaöğretime geçiş sistemi öğretim yılı başladıktan sonra taksi durağında yapılan açıklama ile kaldırılmış,  

yeni sisteme ilişkin 3 önerinin, kaldırma kararından 3 gün sonra Bakanlar Kurulu’na sunulacak aşamaya getirildiği yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilmiştir.

TEOG’un kaldırılması ve yeni sistem ile ilgili sürecin 3-10 günlük bir dönemde tamamlanacağının açıklanması  ‘istikrar ve üzerinde iyi çalışma yapılması’ koşullarının ortaöğretim için dikkate alınmadığını göstermektedir.

Milyonlarca çocuğun geleceğini etkileyecek düzenlemeyle ilgili süreçteki özensizlik ve keyfilik, gelecek adına kaygıları arttırmıştır” dedi.

İstikrarsızlığın Bedeli Öğrenciye

AKP Hükümetleri döneminde ortaöğretime geçiş sisteminde kaç değişiklik yapıldığı ve TEOG’un hangi sakıncaları nedeniyle kaldırıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, “TEOG’un kaldırıldığını taksi durağında açıklayan Milli Eğitim Bakanı,

3 gün sonra, getirilecek yeni modele ilişkin 3 alternatifli çalışmanın 22.09.2017 tarihli Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ifade etmiştir. Aynı gün yaptığınız açıklama ile konunun bir sonraki Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını belirttiğiniz görülmüştür.

Milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek ortaöğretime geçiş modeli için 3-10 günlük çalışma süresi, yeterli bir süre midir? Üç gün içinde Bakanlar Kurulu’na sunulacak alternatifli çalışma için kimlerin görüşü alınmış,

hangi bilimsel verilerden yararlanılmıştır? Ortaöğretime geçişte istikrar sağlanamaması ve 3-4 yılda bir değişikliğe gidilmesi dolayısıyla yaşanan sıkıntılardan ötürü öğrenci, öğretmen ve velilerden özür dilenecek midir?” diye sordu. Budak şöyle devam etti:

Karanlıkta 80 Dakika Ders          

“Öğrencilerin sabahın karanlığında yola çıkmaması için yapılan düzenlemeler çerçevesinde Ankara’da 3 gün içinde iki kez derse başlama saatinin değiştirildiğinden, bazı şehirlerde teneffüslerin kaldırılarak,

ders saatlerinin 80 dakikaya çıkarıldığından haberdar mısınız? Bu tablo dolayısıyla öğrenci, öğretmen ve velilerden özür dilenecek midir?

Gerek TEOG süreci, gerek müfredat değişiklikleri ve gerekse de eğitim öğretim süreçlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Milli Eğitim Bakanı’nın görevine son verilmesini önerecek misiniz?”

yukarı çık
0
Paylaşım